Uutiset

24.12.2012 Joulunviettoa

imgp3395.jpg

Joulua vietettiin lumipyryn keskellä kotona Bosgårdissa. Koirat saivat omia lahjapaketteja, joista ensimmäiset avattiin aattoiltana. Jade avasi oman pakettinsa jälleen nopeasti ja tehokkaasti, Milla ja Åsa puolestaan eivät oikein keksineet miten pakettia pitäisi lähestyä. Aattoilta sujui rattoisasti puruluiden parissa.


15.12.2012 Åsan terveysuutisia

Åsa kävi tänään silmätarkastuksessa Sari Jalomäen luona. Diagnoosi oli sama kuin viime maaliskuussa eli ok perinnöllisten sairauksien osalta, poster korteks y- sauman tiivistymät, tod.näk. harmiton muutos. Tiivistymät eivät olleet edenneet mutta eivät poistuneetkaan, joten nyt seuraamme mielenkiinnolla, uskaltaako Åsan omistaja käyttää Åsaa jalostukseen.


9.12.2012 Messarin tuloksia

Osallistuimme molempina päivinä Messarin näyttelyihin. Jadelle 2 x Val Eri, Millalle 2 x Val Eh ja Åsalle sunnuntaina Käy Eh4, Åsa ei ollut mukana lauantaina. Arvostelut olivat ihan ok. Oli mielenkiintoista havaita, että yhdessä yössä koiran turkki ja eräät muut ominaisuudet voivat muuttua täysin edellispäivästä ;)

Matkaseuranamme olivat Kiki, normilyhkäri Doris ja kaniinikarkkari Tipu. Tipu oli ensimmäisissä virallisissa näyttelyissään ja pärjäsi mainiosti. Doris kuittasi molempina päivinä itselleen hienosti ROP-Vet- ja Veteraanivoittajatittelit! Upeaa Doris & Kiki! :)

Kiitokset Kikille mainiosta matkaseurasta ja tyylikkäistä handlauksista yhdessä Anun kanssa :)


6.12.2012 Milla BIS1 mätsärissä

Tänään osallistuimme koko joukkueen voimin mätsäriin Malmilla. Mukana olivat myös Kiki & Doris sekä Anu. Alkukehässä Kiki handlasi ensin Dorikselle ja Millalle punaiset nauhat, Anu sai Jadelle sinisen nauhan ja minä Åsalle punaisen nauhan. Punaisten pienten aikuisten loppukehässä Millan handlasi upeasti voittoon saakka Anu. Voittokulku jatkui vielä BIS-kehässä, jossa Milla sijoittui edelleen Anun handlaamana ykköspallille!! 
Palkintoja tuli kassikaupalla, tavanomaisten lelujen ja namupalojen lisäksi mm ilmainen muotokuvaus Millalle, lahjakortteja, ilmainen rokotus yms. Olipa hieno päivä, kiitos vielä Anu & Kiki :)

imgp3379.jpg


28.11.2012 Millan C.I.B. vahvistettu

Millan C.I.B. -diplomi saapui tänään, vahvistuspäivä 15.11.2012. Onnea Milla! :)

imgp3364.jpg

 

 

 


 

 

 

 


 


27.11.2012 Åsa 3-vuotias tänään

oosaelokuu2012.jpg

Kuva © Niina Taskinen

Åsa täyttää tänään kolme vuotta. Kuluneen vuoden aikana Åsa on käynyt hyvin harvakseltaan näyttelyissä. Tammikuussa Ulla & Elina hankkivat Åsalle Tartosta toisen Viron Sertin ja heinäkuussa Åsa sai Virosta vihdoin kolmannen Sertinsä. Elokuun alussa Åsa läpäisi Ruotsissa jälkikokeissa ensin alokasluokan ja saavutti sen jälkeen vielä kaksi Avo1-tulosta, joten siitä tuli niillä tuloksilla Viron Muotovalio. Samalla Ruotsin reissulla Åsa sai näyttelystä vielä lisäksi ruotsalaisen Sertin ja niinpä se valioitui myös Ruotsin Muotovalioksi.

Åsan selkä kuvattiin vuosi sitten marraskuussa, tulos K4. Maaliskuussa Åsan silmät tutkittiin, tulos perinnöllisten sairauksien osalta OK.

Tulevan vuoden ohjelmassa ovat ensin Messarin näyttely joulukuussa ja Turku kv tammikuussa, mutta siitä eteenpäin eivät suunnitelmat ole tiedossa. Åsa asuu meillä sijoituksessa, sijoitussopimus päättyy 27.11.2014.

Kotiväki onnittelee iloista Åsaa synttärin johdosta! :)


26.11.2012 Valko-Venäjän retkellä

Osallistuimme viikonloppuna Jaden ja Millan kanssa kahteen kansainväliseen näyttelyyn Minskissä Valko-Venäjällä. Matkat taittuivat mukavassa seurassa MiliaMin bussissa. Lauantaina Milla sai käyttöluokassa Sertin ja valioitui Valko-Venäjän Muotovalioksi, Jade puolestaan sijoittui valioluokassa toiseksi. Paras narttu -kisassa Milla oli toinen saaden Vara-Cacibin ja Jade kolmas. Sunnuntaina Milla sai käyttöluokassa Erin ja Jade puolestaan sijoittui valioluokassa ja PN-kisassa toiseksi toiseksi saaden Vara-Cacibin. Kiitokset Ulla & Ritva tyttösten tyylikkäistä handlauksista :)

millacacrcacib.jpg

jadercacib.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


12.11.2012 Näyttelyharkoissa Tuusulassa

imgp3284.jpg

Tänään osallistuimme koko joukkueen voimin näyttelyharkkoihin Tuusulassa. Mukaan lähtivät myös Kiki & Doris sekä Anu. Kaikki koirat saivat hyvää treeniä lattialla ja pöydällä, joten nyt ollaan entistä valmiimpia seuraavien kuukausien kv-näyttelyihin. Kiitos avusta ja mukavasta seurasta, Kiki & Anu! :)


27.10.2012 Milla luonnetestissä

Milla osallistui tänään luonnetestiin Sipoossa. Käytös oli hyvin samankaltaista kuin Jadellakin vuosi sitten, mutta silti loppupisteitä kertyi vain 71 p. Vertailukelpoisuuden vuoksi tuomareiden piti olla samat kuin Jadellakin, mutta loppusuoralla tuli ikävä kyllä tuomarinmuutos.

Plussaa tuli +112 p. seuraavista viidestä osiosta:

 - terävyys +1 -> pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

 - puolustushalu +1 -> pieni

 - hermorakenne +1 -> hieman rauhaton

 - temperamentti +3 -> vilkas

 - luoksepäästävyys +2a -> luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen

Miinusta tuli -41 p. seuraavista kolmesta osiosta:

 - toimintakyky -1 -> pieni

 - taisteluhalu -1 -> pieni

 - kovuus -2 -> pehmeä

Milla oli tuomarin mielestä myös laukausaltis, mikä tuntuu erikoiselta Millan läpäistyä kuitenkin viiden virallisen mejä-kokeen paukkutestit. Samoin toimintakyvyn arviointi pieneksi ei oikein istu sen tosiasian kanssa, että jäljellä Milla suorittaa tehtävän omin päin turvaamatta kehenkään.


6.10.2012 Åsan valionarvot vahvistettu

Åsan elokuun alussa hankkimat Viron ja Ruotsin Muotovalion arvot on nyt vahvistettu ja tallennettu KoiraNettiin.

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI13312/10&R=148.33


23.9.2012 Jade luolaharkoissa

Ajelimme tänään Jaden ja Kikin kanssa Ruotsinpyhtäälle luolaharkkoihin. Jade on käynyt syksyllä 2010 kerran haukkumassa kettua, ja nyt mentiin kokeilemaan mitä Jade ketusta tällä hetkellä tykkää.

Tänään Jade haukkui boksissa olevaa kettua jotenkuten, mutta kun kettu laitettiin putkeen, Jade halusikin yllättäen mennä perässä. Se eteni putkessa hyvin hitaasti, mutta maanittelemalla saimme sen kuitenkin menemään muutaman metrin matkan. Jade ei panikoinut putkessa eikä ulospäästyään rynnännyt ovea kohti vaan jäi vielä haistelemaan putkea ulkopuoleltakin. Jonkinlaista kiinnostusta siis oli havaittavissa. Niinpä menemme lähiaikoina koettamaan uudelleen, josko innostus kettua kohtaan olisi tämänpäiväisen kokemuksen perusteella lisääntynyt.


21.9.2012 Jaden terveysuutisia

Jade oli tänään jokavuotisessa silmäkontrollissa Sari Jalomäen vastaanotolla Malmin Apexissa. Silmien kyynelnestearvot olivat normaalit ja silmien kunto oli hyvä. Keinokyynelillä siis mennään edelleen :)

jade20120909.jpg


16.9.2012 Åsa Hyvinkään ryhmiksessä

Ajelimme tänään Kikin ja Doriksen kanssa Hyvinkään ryhmikseen. Ensin kehässä kävi Doris, tulos VET ERI1 SA VET-ROP PN2! Hienoa Doris & Kiki!

Åsa esiintyi Kikin ohjaamana reippaasti ensimmäistä kertaa käyttöluokassa, tulos KÄY ERI1 SA PN4 :) Hieno tulos ja loistava arvostelu tiukalta tuomarilta!

Kiitos Kikille upeista handlauksista ja mukavasta matkaseurasta! :)


6.9.2012 Millan terveysuutisia

Tänään Milla kävi Malmin Apexissa sydänultrassa, joka oli vuosi sitten todetun lievän sivuäänen jälkikontrolli. Tällä kertaa mitään sairauteen viittaavaa ei todettu eikä sydämessä ollut enää muutoksia. Tämän jälkeen kontrollia ei enää tarvita ja Milla saa tästedes liikkua ja elää normaalisti :)


26.8.2012 Milla mejä-kokeessa Vekaranjärvellä

Tänään Milla osallistui mejä-kokeeseen Vekaranjärvellä Kouvolassa ja saavutti hienosti toisen avo-ykkösen tuloksella 48 pistettä. Nyt Milla siis siirtyy jäljestämään VOI-luokkaan :) Milla oli myös toinen kokeen kahdesta parhaasta avo-luokan koirasta. Hyvä Milla! :)

Olimme liikkeellä koko sakilla, sillä reissu kesti 16 tuntia. Rankka mutta iloinen retki! :)


25.8.2012 Retkellä Tervakoskella

Tänään ajelimme koko trion voimin Tervakoski kv:hen seuranamme Amanda. Mäyräkoirakehässä tuomaroi Åsan kasvattaja Marie Gadolin, joka antoi koirille Eri + SA -yhdistelmää hyvin niukasti. Jade esiintyi valiokehässä Amandan handlaamana, tulos Val Eri1. Paljon kiitoksia jälleen Amandalle Jaden tyylikkäästä esittämisestä :)

Arvostelun päätyttyä Åsa kävi kasvattajansa arvioitavana, kehuja tuli mm. loistavasta eturinnasta ja hyvistä takakulmauksista. Marie oli muutenkin tyytyväinen Åsan kehitykseen ja arveli, että se iän myötä vielä paranee entisestäänkin :)


12.8.2012 Åsa Tuomarinkylässä

asa20120812.jpg

Kuva © Niina Taskinen

Vietimme tänään Åsan kanssa aurinkoisen päivän Tuomarinkylän kr-näyttelyssä. Niina esitti Åsan Avo-kehässä, tulos Avo Eri1. Tulokseen voimme olla tyytyväisiä, sillä vain kaksi urosta sai SA:n ja nartuista Åsa oli ainoa ERIn saanut. Näyttelypäivän vietto sujui mukavasti Kikin uudessa hienossa näyttelyteltassa, kiitos jälleen seurasta ja avusta, Kiki! :)


4.8.2012 Åsalle Ruotsin Serti, SE MVA -titteli ja toinen Avo1-tulos

imgp3200.jpg

Åsan ja Niinan uskomaton Ruotsin reissu sen kuin jatkui voittoisana: Åsa oli tänään Salan kansallisessä näyttelyssä PN3 ja se sai Ruotsin Sertin. Näin Åsasta tuli myös Ruotsin Muotovalio :) Illalla Åsa jäljesti itselleen vielä toisen Avo1-tuloksen. Loistavaa, Åsa & Niina :)


3.8.2012 Åsalle Avo1 jäljeltä ja EE MVA -titteli

Åsa sai tänään Avo1-tuloksen jälkikokeessa Ruotsissa omistajansa Niinan ohjaamana. Näin Åsasta tuli Viron Muotovalio :)  Onnea jälleen, Åsa & Niina! :)


2.8.2012 Åsalle eka jälkitulos Ruotsista

Åsa läpäisi tänään alokasluokan jälkikokeessa Ruotsissa omistajansa Niinan ohjaamana.

Onnea, Åsa & Niina! :)


1.8.2012 Jaden valionarvot vahvistettu

Posti toi tänään Jaden tuoreet LT MVA- ja BALT MVA -ruusukkeet ja diplomit. Noin viikon ehtivät tyttösten tittelit olla tismalleen samat, kunnes Milla taas kiri edelle viime lauantaina :)

imgp3196.jpg


28.7.2012 Voitokas Porin näyttelyreissu

jadejamillaporissa.jpg

Teimme tänään koko trion kanssa koko päivän kestäneen retken Porin kv-näyttelyyn. Matkaseuranamme olivat Kiki & Anu sekä normilyhkärit Bolla ja Doris.

Irlantilaistuomari osoittautui mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi, sillä häntä ei ennakkosuosikkien maine haitannut :)  

Koko joukkue pärjäsi mainiosti: normilyhkärit Bolla Avo EH1 ja Doris Vet Eri1 SA PN3 VET-ROP. Normipitkikset Åsa Avo Eri2, Milla Val Eri1 SA PN1 CACIB ROP ja Jade Val Eri2 SA PN2 Vara-CACIB. Suurkiitokset huippuhandlereille Kikille ja Anulle ja onnittelut joukkueen koirille upeasta menestyksestä :)

Milla sai nyt toisen CACIBinsa, ensimmäisen se sai marraskuussa 2010 Viron Tarto kv:ssa. Nyt Millalle päästään anomaan C.I.B. -titteliä! :)

millaporissa.jpg


23.7.2012 Jadesta Liettuan ja Baltian Muotovalio

imgp3176.jpg

Matkailimme Jaden ja Millan kanssa viime viikonloppuna Liettuan Ukmergeen kahteen kansalliseen näyttelyyn matkaseuranamme Amanda & Tero sekä pk-kääpiömäykky Pertti. Milla oli mukana vain turistina. Amanda handlasi Jaden ja Pertin molempina päivinä ja molemmat koirat saivat molempina päivinä Erinomaisen. Jade voitti sekä lauantaina että sunnuntaina valioluokan ja sai luokkasertit molempina päivinä. Sunnuntaina Jade sai lisäksi N-palkinnon (Winner), joten nyt pääsemme anomaan Jadelle aiempien tittelien lisäksi sekä Liettuan että Baltian Muotovalion arvoa :)

Suurkiitokset, Amanda, upeista handlauksista ja kiitokset mukavasta matkaseurasta, Amanda & Tero! :)


14.7.2012 Forssan näyttelyreissulla

Tänään matkailimme Millan kanssa Forssan kr-näyttelyyn kyydissämme Kiki ja Anu sekä normilyhkärit Bolla ja Doris. Mennessä oli kaamea kaatosade, joka kuitenkin lakkasi ennen kuin koiriemme kehävuoro tuli. Ensin kehässä kävi Kikin handlaamana Milla, tulos hienosti VAL ERI1 SA PN3 :) Seuraavaksi Anu esitti Avo-luokassa Bollan tuloksella Avo ERI1 SA ja heti perään Kiki handlasi Doriksen Vet-luokassa tuloksella Vet Eri1 SA ROP-VET. Bolla & Anu sijoittuivat PN-kehässä toiseksi ja Bolla sai ekan Sertinsä, onnittelut! Doris sijoittui hienosti kolmanneksi.

Kiitoksia jälleen mukavasta reissusta ja tyylikkäistä handlauksista, Kiki & Anu! :)


11.7.2012 Milla sukuloimassa

lyylilellemilla.jpg
Vierailimme tänään Millan kanssa Hinthaarassa, jossa asuvat samassa perheessä sekä Millan veli Lelle (Maxi-Tax Lucky Luke) että Millan tytär Lyyli (Maxi-Tax Order From Chaos). Olipa mukava nähdä lähisukulaisia ja todeta, että samantyyppisen ulkonäön lisäksi nämä kolme myös käyttäytyvät hyvin samalla tavalla :)

lyylilellemilla2.jpg


8.7.2012 Näyttelysäpinää Karjaalla ja Virossa

imgp3110.jpg

Anu ja Jade valiokehässä

Tänään kaikki koirat osallistuivat näyttelyihin, Jade ja Milla Karjaa kv:hen ja Åsa toista päivää Luigen näyttelyyn Virossa. Hienosti meni kaikilla: Milla Val Eri1 SA PN2 VACA, Jade Val Eh3 ja Åsa PN2 uudelleen.

Karjaalla Koivun Anu handlasi hienosti eka kertaa Jaden, ja Kiki puolestaan esitti jo rutiinilla Millan. Kiitokset molemmille handlereille tyylikkäistä esittämisistä ja mukavasta reissusta! :)

Kikin 9-vuotias lyhytkarvainen mäykkynarttu Doris järjesti Karjaalla jymy-yllätyksen olemalla ensin VET-ROP ja voittamalla heti perään Paras Narttu -kehän. Doris oli myös VSP! :) Upeaa, onnittelut Doris & Kiki! :)


7.7.2012 Åsalle viimeinen Viron Serti

Åsa sai tänään Niinan ohjaamana kolmannen Viron Sertinsä Luigen kansallisessa näyttelyssä. Aiemmat Sertit ovat heinäkuulta 2011 Viimsistä ja tammikuulta 2012 Tartosta. Nyt tarvitaan vielä käyttötulos, jota Niina lähtee yrittämään Åsalle Ruotsista elokuun alussa.

Kuvassa Viron voittoisa joukkue, Åsa ensimmäinen vasemmalta. Kuva © Elina Vaittinen.

vironjoukkue20120708.jpg


5.7.2012 Millan FI MVA vahvistettu

Millan Suomen Muotovalion titteli on vahvistettu eilen 4.7.2012. Onnea Milla!


3.7.2012 Milla tänään 4 vuotta!

Milla täyttää tänään 4 vuotta. Kulunut vuosi on pitänyt sisällään monenlaista, sekä ala- että ylämäkiä. Heinäkuussa vuosi sitten Milla oli vasta aloittanut toipumisen pennutuksesta, joka vei sen voimat ja lihakset moneksi kuukaudeksi eteenpäin. Heinäkuuhun ajoittui myös väliaikainen asuminen Myrskylässä ja elokuussa sitten viimein muutimme lopulliseen osoitteeseen Porvoon Bosgårdiin. Uudessa kodissa saatiin koira-aitaus kuntoon syyskuun alussa, jonka jälkeen ulkoilu helpottui kun vain lenkille tarvittiin taluttimia. Pikkuhiljaa koirat tottuivat uuteen ympäristöön ja elämänrytmiin ja tilanne rauhoittui.

Syyskuussa Millan sydän tutkittiin Lahdessa (Seppo Lamberg), koska jo aikaisemmin samana vuonna sen sydämestä oli kahdella eri kuuntelukerralla kuultu sivuääni. Havainto osoittautui oikeaksi, sillä sydänspesialisti löysi ultraamalla Millan molemmista eteiskammioista lievän läppävian, joka on todennäköisesti syntynyt tulehduksen jälkitautina. Lääkitystä ei ainakaan vielä saatu ja tilannetta seurataan jatkossa vuoden välein. Ennuste on hyvä, sillä Lambergin mukaan tämäntyyppiset läppäviat voivat jopa hävitä itsekseen.

Koko syksyn Milla lepäsi ja ulkoili sekä kasvatti massaa ja turkkia. Joulukuussa uskaltauduimme vihdoin mätsäriin ja esittäjäksi löytyi mäyräkoirakehistä entuudestaan tuttu Kiki, joka saikin tämän jukuripäisen jääräpään käyttäytymään kehässä vallan mainiosti. Tammikuussa lähdimme sitten lähes vuoden tauon jälkeen näyttelyreissulle Latviaan, josta Milla kuittasikin hienosti itselleen Kikin esittämänä heti ensimmäisenä näyttelypäivänä Latvian Sertin. Syksee jatkui maaliskuussa Liettuan Voittaja -näyttelyssä, jossa Ulla esitti Millan käyttöluokassa ja sai Millalle viimeisen puuttuvan Liettuan luokkasertin. Niinpä Millasta tuli sillä reissulla kertaheitolla Liettuan, Latvian, Viron ja Baltian Muotovalio! :)

Suomen näyttelykehissä Milla kävi helmi-huhtikuussa Kikin handlaamana kolme kertaa ja joka kerralla tulos oli käyttöluokasta EH. Toukokuussa sitten vihdoin kävi flaksi, kun Kauniaisten ryhmiksessä Kiki handlasi Millan jälleen tyylikkäästi ja kasvattajatuomari Kristiina Ahlberg antoi Millalle Sertin ja teki siitä vielä VSP:n! Näin Milla sai entisten tittelien lisäksi myös FI MVA -tittelin ja vieläpä mäykkyryhmiksessä! Kesäkuussa Kotka kv:ssa Milla sai jälleen Kikin handlaamana kolmannen vara-Cacibinsa. Yksi oikea Cacib Millalla on jo marraskuulta 2010 Virosta.

Toukokuussa Milla osallistui lähes 2 vuoden tauon jälkeen parin harjoittelukerran jälkeen mejä-kokeeseen, josta saatiin AVO 0 jäljen alussa olleiden hajurikkaiden sammalmyllerrysten takia. Kun jälki mentiin harjoitusmielessä hukkien jälkeen loppuun, loppuosa sujuikin ihan vanhaan malliin jälkitarkasti ja reippaasti.

Tulevana vuonna Millan kanssa on aikomus jatkaa sekä jälkikokeita että toisen Cacibin metsästystä. Tiedossa on näyttelyretkiä sekä kotimaassa että ulkomailla sekä tietenkin "vapaata haistelua" kodin lähimetsissä.

Paljon Onnea 4-vuotiaat Milla sekä veljet Lelle ja Lasse! :)

millakotka20120616_3.jpg

© Anu Hämäläinen


17.6.2012 Jade Aptuksessa

Tänään oli Jaden vuoro päästä näyttelyreissulle, tällä kertaa Aptus-näyttelyyn Tuomarinkylään. Olosuhteet olivat aivan karmeat koko näyttelyn ajan, sillä vettä tuli kaatamalla ja lämpötila oli pudonnut edellispäivän hellelukemista +14:ään. Amanda esitti valiokehässä Jaden, joka liikkui kaatosateesta huolimatta hienosti ja saikin tuomarilta loistavan arvostelun. PN-kehässä Jade sijoittui kolmanneksi. Kiitokset Amandalle hienosta handlauksesta extreme-olosuhteissa! :)


16.6.2012 Milla Kotkan Ruusussa

Milla esiintyi tänään Kotkan Ruusun valiokehässä Kikin ohjaamana. Milla liikkui lämpimästä säästä huolimatta kehässä pirteästi ja sai mainion arvostelun voittaen luokkansa. Paras narttu -kehässä Milla sijoittui toiseksi ja sai Vara-Cacibin. Kiitoksia jälleen Kikille Millan tyylikkäästä esittämisestä ja mukavasta matkaseurasta :)

millakotka20120616.jpg

© Anu Hämäläinen


13.6.2012 Åsa ja Doris mätsärissä

Tänään vietimme Åsan kanssa illan Porvoossa mätsärissä. Seuranamme oli myös Doris emäntänsä Kikin ja isäntänsä Pojun kanssa. Molemmat tytöt saivat ensin punaiset nauhat, mutta jatkoon selviytyi vain Doris ja se päätyi lopulta ensimmäiselle sijalle pienten punaisten sarjassa. Hienoa Doris ja kiitos Kiki & Poju mukavasta seurasta :)

dorisjaasa.jpg


10.6.2012 Åsa jälkiharkoissa

Osallistuimme tänään Åsan kanssa "kuunteluoppilaina" Anun ja Kikin vetämälle mejä-kurssille Nikkilässä. Kiki teki meille jäljen, jonka Åsa jäljesti mallikkaasti. Myös ensikertalainen Bolla pääsi mukaan jäljelle, tosin vasta purkuvaiheessa. Kiitokset Anu & Kiki kun saatiin tulla mukaan, oli kivaa! :)

bollajaasa20120610.jpg

 


26.5.2012 Millasta Suomen Muotovalio

Milla esiintyi tänään Kauniaisten 4-ryhmiksessä Kikin ohjaamana loistavin tuloksin: Sert, Vsp & FI MVA :) Samaan aikaan Åsa esiintyi Kemiön ryhmiksessä Niinan ohjaamana tuloksella PN4 :)

imgp3020.jpg

 


20.5.2012 Luumäellä mejä-kokeessa

Milla osallistui pitkän tauon jälkeen mejä-kokeeseen Luumäellä. Tulos AVO -, sillä Milla ei päässyt alkua pidemmälle riistajälkien vuoksi. Tuomarin arvion mukaan alkujäljellä oli sammaleita pöllyttänyt ehkä metsäsika, samoin teeren jätöksiä löytyi jäljeltä. Kun koe oli keskeytetty ja häiriöhajuista päästiin ohi, loppujälki sujui ihan vanhaan malliin aina sorkalle saakka.

Kiitokset Kikille jälkien teosta ja mukavasta matkaseurasta :)

imgp2980.jpg


13.5.2012 Äitienpäivän jälkiharkat

Äitienpäivän kunniaksi kävimme jälkiharkoissa Nikkilässä. Åsa haisteli pelkän sorkkajäljen ja Milla puolestaan verijäljen. Molempien työskentely sujui ilman hukkia hienosti ja sorkka löytyi helposti. Kiitokset Kikille mukavasta seurasta ja avusta jälkien teossa! :)

imgp2953.jpg

imgp2955.jpg

 


28.4.2012 Retki Lahti kv:hen

Tänään ajelimme Amandan ja Kikin sekä Jaden ja Millan kanssa Lahteen kv-näyttelyyn. Molemmat koirat esiintyivät hyvin ja saivat hyvät arvostelut, mutta tulokseksi tuli molemmille omissa luokissaan EH2. Tuomarin linjasta emme päässeet selville.

Kiitoksia oikein mukavasta reissusta ja tyylikkäistä handlauksista, Amanda ja Kiki! :)

imgp2925.jpg

 


25.4.2012 Millan valionarvot vahvistettu

Tänään posti toi viimeisenkin vahvistuksen Millan tuoreista valionarvoista. Milla on nyt siis BALT MVA EE MVA LV MVA LT MVA :)

imgp2923.jpg


21.4.2012 Ypäjän ryhmiksessä

Åsa käväisi omistajansa Niinan kanssa Ypäjän ryhmiksessä tuloksella AVO EH1. Jaden isä Fanzu oli VET-ROP ja Jaden äiti Nettakin osallistui pitkästä aikaa näyttelyyn tuloksella VET EH2.


9.4.2012 Lappeenrannan retkellä

Matkailimme tänään Kikin, Zillan ja Millan kanssa Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyyn. Zilla sijoittui Paras narttu -kehässä toiseksi ja sai Varasertin. Onnittelut Zilla & Kiki!

Milla esiintyi Kikin handlaamana hienosti mutta tuomari antoi Millalle silti EH:n ja sijoitti Millan käyttöluokan kakkoseksi. Kiitokset Kikille Millan mallikkaasta handlauksesta ja mukavasta matkaseurasta :)


17.3.2012 Jade tänään 5 vuotta!

bisquit_myris-5.jpg

© Nani Annette Photography

Jade täyttää tänään 5 vuotta. Kulunut vuosi on ollut meille kaikille muutosten aikaa, sillä muutimme toukokuussa väliaikaisesti Hyvinkäältä Myrskylään rivariin pariksi kuukaudeksi ja sieltä elokuussa Porvooseen uuteen taloon. Jyri jäi Hyvinkäälle asumaan, joten koirien on nyt ollut totuteltava olemaan työpäivien aikana keskenään. Muuttamiset aiheuttivat selvästi stressiä koirille ja Millan puolitoista kuukautta kestänyt poissaolo pennutusreissulla touko-kesäkuussa teki tilanteesta vieläkin oudomman. Porvoossa tilanne vakiintui pikkuhiljaa syksyn aikana ja kun koira-aitauskin saatiin kuntoon, ulkoilu alkoi sujua paremmin kun ulos mennessä ei tarvittukaan enää hihnaa.

Jaden silmät pysyivät keinokyynelillä vuoden aikana suunnilleen kunnossa. Huhtikuussa iski kahden peräkkäisen Viron reissun jälkeen silmätulehdus, mutta se saatiin lääkekuurilla paranemaan nopeasti. Syksyllä käytiin taas Sari Jalomäen vastaanotolla toteamassa, että oikean silmän kyyneltuotanto on alentunut mutta että tilanne on rauhallinen. Keinokyynelhoitoa jatketaan edelleen.

Lokakuussa Jade kävi jalostustarkastuksessa ja sai hyvän arvostelun sekä loppulausunnon "Hyväksytty". Marraskuussa Jade osallistui luonnetestiin, jossa se osoitti olevansa reipas ja rohkea, loppupisteet 170 pistettä.

Jade kartutti vuoden aikana arvonimiään, huhtikuussa siitä tuli Suomen Muotovalion lisäksi Viron Muotovalio ja tammikuussa Latvian Muotovalio. Suomen näyttelykehissä Jade esiintyi pitkästä aikaa marraskuussa Jyväskylässä ja joulukuussa Messarissa. Ulkomaan reissuja on aikomus jatkaa jos vain silmien kunto kestää.

Paljon Onnea Jade sekä veljet Jeri, Jiro & Pepi ja siskot Reetta ja Siiri! :)


12.3.2012 Liettuan Voittaja-näyttelyssä

Matkailimme viikonlopuksi Jaden ja Millan kanssa Vilnaan Liettuan Voittaja -näyttelyyn matkaseuranamme Ulla, Tassimo, Luti ja Inkku. Tassimo oli mukana haistelemassa kansainvälisiä tuulia eikä osallistunut kilpailuun. Ensin kehään menivät kääpiöt ja Luti kuittasi itselleen hienosti Liettuan Voittaja 2012 -tittelin! Onnittelut Luti & Ulla! :)

Normeissa Jadelle saatiin valioluokassa yllättäen Eh mutta Milla räjäytti jo ennen sitä Ullan esittämänä pankin: Käy Eri1 Sert! Näin Milla sai viimeisen puuttuvan Liettuan luokkasertinsä ja siitä tuli kertaheitolla Liettuan, Latvian, Viron ja Baltian Muotovalio! :)

Sunnuntaina kaikki neljä koiraa saivat ERIn ja Luti, Milla ja Jade saivat vielä luokkasertit. Luti sai lauantaina lisäksi CACIBin ja sunnuntaina varaCACIBin :)

Kiitokset Ullalle & koirille mahtavasta reissusta! :)

imgp2842.jpg


1.3.2012 Jaden LV CH vahvistettu

Tänään saimme sähköpostitse Jaden Latvian Muotovalio -diplomin. Onnea FI CH EE CH LV CH Jade! :)

rectusbistroqueenlvch.jpg

 

 


 

 

 

 

 

 


5.2.2012 Miehikkälän ryhmiksessä

Retkeilimme tänään 33 asteen paukkupakkasessa Miehikkälän ryhmikseen matkaseuranamme Kiki & Zilla. Zilla sai ERIn ilman SA:ta ja Milla puolestaan EH:n. Tuomarin linja ei meille avautunut, sillä välillä samoilla vioilla sai EH:n ja välillä SA:n. Tuomari kertoi ääneen arvostelunsa, joten niitä pystyi vertaamaan.

Pakkanen lauhtui päivän kuluessa alle puoleen aamun lukemista, mutta ihmeen hyvin Kia raksutti aamun tulipalopakkasessakin. Kiitos Kikille mukavasta matkaseurasta ja Millan reippaasta esittämisestä! :)


23.1.2012 Latvian retkellä

Matkustimme koko trion voimin viikonlopuksi Latvian Daugavpilsiin näyttelyihin. Matkaseurana meillä olivat Ulla ja Kiki sekä heidän koiransa normilyhkäri Zilla, pitkiskääpiöt Luti ja Inkku sekä karkkarikaniini Tassimo.

Lauantaina Zilla sai ensin Sertin ja heti perään Milla voitti nartut, sai Sertin ja oli VSP!

imgp2705.jpg

 

 


 

 

 

 

 

Sunnuntaina Zilla sai jälleen Sertin ja oli VSP; myös Luti kunnostautui pk-kääpiökehässä saamalla Sertin ja olemalla VSP. Suurimman yllärin järjesti kuitenkin Jade saamalla Sertin ja olemalla ROP. Jadelle päästään näin anomaan entisten tittelien lisäksi Latvian Muotovalion titteliä :)

imgp2747.jpg

 

 


 

 

 

 

 

Paljon kiitoksia Kikille Millan ja Jaden tyylikkäästä handlauksesta ja kiitoksia sekä Ullalle että Kikille riemastuttavan hauskasta reissusta. Huh kuinka me naurettiin, varsinkin navigaattorin tempauksille! ;)


14.-15.1.2012 Åsan voittoisa Tarton retki

Åsa pakkasi perjantaina matkalaukkunsa ja matkusti Elinan ja Ullan kyydissä Tartoon. Lauantaina Åsa sai suomalaistuomarilta Sertin ja oli VSP! Sunnuntain belgialaistuomari puolestaan arvioi Åsan EH:n arvoiseksi.

Paljon kiitoksia Elinalle ja Ullalle Åsan kuskaamisesta ja esittämisestä! :)

imgp2674.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


6.1.2012 Milla & Zilla jälleen mätsärissä

Loppiaisen kunniaksi ajelimme Millan kanssa Mäntsälään mätsäriin, ja matkalla otimme Sipoosta kyytiin myös Kikin ja Zillan. Kiki handlasi molemmat tyttöset, ensin sai Milla sinisen ja sitten Zilla punaisen nauhan. Loppukehissä kumpikaan ei menestynyt. Millalla oli pieniä liikkumisongelmia pelottavien lattiakaivojen yms. takia, mutta pääasiassa esiintyminen sujui jälleen mallikkaasti. Näillä harjoituskerroilla uskallamme jo taas lähteä oikeisiinkin näyttelykehiin, joista seuraava jo odottaakin parin viikon kuluttua Latviassa. Kiitokset mukavasta reissusta, Kiki & Zilla!

millazilla.jpg


1.1.2012 Vuoden vaihtuessa


vuosialkaa.jpg

Näin vuoden alkajaisiksi lyhyt katsaus viime vuoden 2011 tapahtumiin:

Jaden silmien alkava kuivuus pysyi edelleen kurissa keinokyynelten avulla, ja niinpä Jade pääsi taas aiempaa enemmän mukaan sekä näyttelyihin että muihin tapahtumiin. Jade kävi vuoden mittaan Viron kehissä kolmella eri reissulla, tuloksena toisella retkellä huhtikuussa ROP & EE CAC ja EE MVA. Suomen kehissä Jade kävi marraskuussa Jyväskylässä (2 x VAL ERI2 SA) ja joulukuussa Helsingin Voittajassa (VAL ERI). Lokakuussa Jade läpäisi jalostustarkastuksen hyväksytysti ja marraskuussa Jade sai luonnetestistä huikeat yhteispisteet 170 p.

Millan selkä kuvattiin tammikuussa, tulos K5. Tammikuussa Milla myös läpäisi jalostustarkastuksen hyväksytysti. Millan sydämestä kuulunutta sivuääntä tutkittiin syyskuussa, ja ultrassa löydettiinkin molemminpuolinen lievä läppävika. Lääkitystä ei saatu ja tilannetta seurataan jatkossa vuoden välein. Helmikuussa Milla esiintyi Latvian kehissä (KÄY ERI1 SA PN3) ja tuo tulos jäikin Millan ainoaksi näyttelytulokseksi koko vuonna. Maaliskuussa kasvattaja astutti Millan ja 17.5.2011 Milla sai keisarinleikkauksella 5 pentua (4u+1n). Pentueen isä on Hound's Morgan Aeromax. Milla kotiutui juhannusaattona ja loppuvuosi menikin painon ja turkin kasvattelussa. Joulukuussa alettiin pikkuhiljaa palautella mieliin näyttelytouhuja käymällä mätsärissä.

Åsan selkä kuvattiin marraskuussa, tulos K4. Åsalle yritettiin koko kevään ajan saada lisää Junnusertejä Baltiasta siinä kuitenkaan onnistumatta. Heinäkuussa Åsa yllätti Tallinnan Viimsin kehässä tuloksella ROP & EE CAC. Suomen kehissä Åsa kävi 4 kertaa heinä-syyskuussa, paras tulos PN3. Jälkitreenejä Åsan kanssa aloiteltiin kesän alussa.

Vuonna 2012 aiomme jälleen harrastaa sekä näyttelyitä että jäljestystä. Tammikuussa Åsa lähtee Tartoon ja viikkoa myöhemmin koko kolmikko Latviaan. Kevään mittaan on suunnitelmissa käydä vielä ainakin Liettuassa ja muutamassa kotimaisessa näyttelyssä. Millan toista AVO1-tulosta jäljeltä lähdetään jälleen yrittämään kevään ja kesän aikana, ja Åsaa treenataan tulevia Ruotsin jäljestysreissuja varten.