Uutisarkisto 2008-2011

 

24.12.2011 Joulunviettoa Bosgårdissa

imgp2639.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aaton päiväohjelmaan kuului lenkki loskaisissa maisemissa. Illalla jaettiin lahjat ja myös koirat saivat omat paketit. Jade avasi pakettinsa jälleen näppärästi ja nopeasti, Milla ja Åsa sen sijaan miettivät pitkään miten pakettia olisi paras lähestyä. Paketeista löytyneiden purukranssien parissa aattoilta kului rattoisasti.

imgp2644.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


18.12.2011 Milla & Zilla mätsärissä

Tänään Espoon Koiraurheilukeskuksessa järjestettiin mätsäri, johon osallistuivat Milla sekä lyhytkarvainen mäykky Zilla Kiki-emäntänsä kanssa. Kiki handlasi molemmat tyttöset, Zilla sai sinisen ja Milla punaisen nauhan. Milla pärjäsi punaisten pienten koirien loppukehässä aina palkintopallille asti, tulos PUN2. Kiki sai Millan liikkumaan kehässä upeasti pitkän näyttelytauon jälkeen. Suurkiitokset Kikille Millan esittämisestä ja mukavasta reissusta! :)

imgp2625.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


12.12.2011 Eläinlääkärissä

Jade ja Milla saivat tänään tuoreet rokotukset Sopulitiellä. Nyt ovat kaikkien koirien rokotukset ajan tasalla ensi vuoden Baltian näyttelyreissuja varten. Molemmat tytöt saivat eläinlääkäriltä lisäksi kehuja timmistä vartalosta ja hyvistä lihaksista :)


3.12.2011 Jade Messarissa

Jade osallistui tänään Helsingin Voittaja -näyttelyyn Messukeskuksessa. Edellisestä Messari-kerrasta olikin jo vierähtänyt aikaa, sillä joulukuussa 2007 Jade esiintyi edellisen kerran Messarissa pentuluokassa. Tällä kertaa olikin sitten vuorossa Valioluokka, jossa Jade esiintyi kasvattajansa Niinan ohjaamana iloisesti ja reippaasti tuloksella VAL ERI.


28.11.2011 Åsan terveysuutisia

Åsan selkä kuvattiin 19.11.2011 ja tulos saapui tänään: K4 (C7-T1, T3-T4, T12-13, L1-L2). Lausunnon antoi Anu Lappalainen.


27.11.2011 Åsa 2-vuotias

asa20110709-3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

    (c) Jenni Lautakatto

 

 

Åsa täyttää tänään 2 vuotta, kotijoukot onnittelevat pikku vipeltäjää! Kuluneen vuoden aikana Åsa on vankistunut ja aikuistunut reippaasti, vaikka se on vieläkin rakenteeltaan melko siro. Näyttelyissä on vuoden aikana käyty sekä Baltiassa että kotimaassa. Kotimaisissa kehissä paras saavutus on ollut PN3 SA, mutta Virosta Åsa sai 1-vuotispäivänään Junnusertin ja heinäkuussa Sertin. Heinäkuussa Åsa oli Virossa myös ROP! Jäljestystä alettiin harjoitella kesällä ja Åsa ymmärsi heti mistä oli kyse. Ensi vuonna Åsa pääsee Ruotsiin jälkikokeisiin, joten silloin nähdään onko se yhtä lahjakas jälkikoira kuin sisaruksensa. Näyttelykäyntejä jatketaan ensi vuonna sekä Baltiassa että kotimaassa.


26.11.2011 Jade luonnetestissä

Jade osallistui tänään Sipoossa Länsi-Uudenmaan Mäyräkoirakerhon järjestämään luonnetestiin. Jade käyttäytyi testitilanteessa rohkeasti ja reippaasti, joten se kuittasi testistä huikeat yhteispisteet 170 pistettä! Jaden testiarvostelun voit lukea tästä.


20.11.2011 Jyväskylän näyttelyretkellä

imgp2598.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jade osallistui 19. ja 20.11.2011 Jyväskylässä kahteen kv-näyttelyyn. Handlerina toimi mallikkaasti Amanda ja tulokseksi saatiin molempina päivinä sama tulos VAL ERI2 SA. Kiitokset Amandalle Jaden tyylikkäästä esittämisestä! :)


29.10.2011 Jade jalostustarkastuksessa

Jade läpäisi tänään Lohjalla jalostustarkastuksen arvosanalla "Hyväksytty". Tarkastajina olivat Perttu Ståhlberg ja Satu Siven. Arvostelutekstin löydät täältä.

imgp2578.jpg

 

 

 

 

 

 

 


23.10.2011 Syystunnelmia

Aurinkoinen syyssunnuntai innosti vielä pihatöihin koirien kera

imgp2556.jpg

Jade ja Milla lämmittelivät auringonpaisteessa autotallin seinustalla, Åsa piileskeli kulman takana.

imgp2560.jpg

 

 

 

 

Ohiajanut auto sai tyttöset kuitenkin ryntäämään valppaina portille.

  

imgp2565.jpg

 

 


9.10.2011 Maalaiselämää Bosgårdissa

Muuttohässäkän jäätyä taakse hiljaiselomme maaseudun rauhassa on alkanut vakiintua. Koira-aitauksessa ulkoillaan monta kertaa päivässä ja hihnalenkillä käydään läheisellä hiekkatiellä. Nyt uskallamme käydä lenkillä hylätyllä sorakuopallakin kun käärmeet ovat toivottavasti jo talvihorroksessa. Jaden lempipaikka kotipihalla on pääoven rappuset, joilta on hyvä tarkkailla tilannetta vähän korkeammalta.

imgp2536.jpg

imgp2545.jpg

imgp2544.jpg


1.10.2011 Iiris sai uuden kodin

Luppiskanimme Iiris muutti tänään Klaukkalaan Lindströmin perheen lemmikiksi. Iiriksen lähes jatkuva yksinolo kodinhoitohuoneessa ja virikkeiden puute vauhdittivat päätöstä hankkia sille pikaisesti uusi koti. Nyt lapsiperheessä Iiriksellä on varmasti seuraa ja toimintaa, jotka pitävät sen aktiivisena ja virkeänä. Hyvää jatkoa Iiris ja tytöt!

imgp2526.jpg

 

 

 

 

 

 


26.9.2011 Millan terveysuutisia

Milla oli tänään Lahdessa sydänspesialisti Seppo Lambergin tutkittavana sydämen sivuäänen vuoksi. Lääkäri löysi ultralla Millan molemmista eteiskammioläpistä pienet vuotovirtaukset, jotka eivät ole synnynnäisiä vaan ne ovat syntyneet todennäköisesti tulehduksen seurauksena. Sydän on kuitenkin sinänsä ok, joten mitään lääkitystä ei tässä vaiheessa tarvita ja lääkärin mukaan on mahdollista, että sivuäänet pysyvät ennallaan tai jopa poistuvat ajan kanssa. Vuoden kuluttua menemme uudelleen kontrolliin.


19.9.2011 Jaden terveysuutisia

imgp2498.jpg

Kävimme tänään Jaden kanssa Sari Jalomäen vastaanotolla silmäkontrollissa. Silmien kunto oli erittäin hyvä, vaikka oikean silmän kyyneltuotanto olikin hieman normaalia alempi. Hoitoa voidaan edelleen jatkaa pelkillä keinokyynelillä kuten tähänkin saakka.

Samalla Jadelle tehtiin virallinen silmätutkimus, tulos ok :)


11.9.2011 Koira-aitaus valmistui vihdoinkin

imgp2511.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänään oli koirilla juhlapäivä kun pitkään odotettu koira-aitaus vihdoin valmistui käyttökuntoon. Yli 3 kuukautta kestänyt liikkuminen pelkästään talutushihnoissa oli tuskastuttavaa aikaa, mutta nyt palattiin taas päiväjärjestykseen eli pihalla päästään pistäytymään helposti ja huomattavasti useammin. Tyttöset loikkivat uudessa aitauksessa innoissaan ja nyt niillä on pääsy myös uudelle terassille. Ensi kesänä aitausta laajennetaan myös takapihan puolelle, mutta nyt ensi talvi mennään tällä typistetyllä versiolla.

imgp2515.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10.9.2011 Porvoon näyttelyssä

Åsa esiintyi Sannan esittämänä tänään Porvoon näyttelyssä, tulos NUO ERI1 SA. Puolalaistuomari ei sijoittanut aivan kärkeen mustia koiria, mutta Åsan saama arvostelu oli kuitenkin kapeaa etuosaa lukuunottamatta erinomainen. Ihan mukava päätös ulkonäyttelykaudelle, sillä sää oli lämmin ja sade alkoi vasta kun olimme jo kotimatkalla.


4.9.2011 Vantaan näyttelyssä

Åsa esiintyi tänään Niinan esittämänä Vantaan kr-näyttelyssä. Romanialaistuomari jakoi hyvin niukasti ERIä ja varsinkin SA:ta, joten Åsan tulos NUO EH oli varsin siedettävä. Arvostelussa suurimpana puutteena mainitaan turkin vähäisyys.

vantaa20110904.jpg

 

 

 

 

 

 

 


20.8.2011 Kouvolan näyttelyretkellä

Tänään Åsa esiintyi Kouvolan näyttelyssä Niinan esittämänä. Esiintyminen sujui hyvin, ja Åsa sai Erinomaisen, voitti luokkansa mutta ei saanut SA:ta. Arvostelu oli hyvä, mutta SA:n puuttuminen johtui ilmeisesti Åsan keskenkasvuisuudesta ja kapeista etuliikkeistä.


17.7.2011 Näyttelyreissulla Virossa

oosa20110716viimsi2.jpg

Osallistuimme viikonloppuna kahteen kansalliseen näyttelyyn Viimsin Stadionilla Virossa. Matkaseurueeseemme kuului 3 pk-mäykkyä ja 3 mopsia sekä mopsien isäntäväki Päivi ja Harri. Autoiluosuudet taittuivat mukavasti Päivin ja Harrin tilavalla kesäautolla.

Jade ja Milla olivat mukana vain turisteina, mutta Åsa kävi kehässä molempina päivinä. Lauantain serbialaistuomari tykkäsi Åsasta silminnähden ja niinpä Åsa voitti nartut, sai Viron Sertin ja oli vielä ROP! :)  Sunnuntain tuomari oli venäläinen ja hän laittoi samat koirat uuteen järjestykseen, Åsalle NUO ERI1 PN3.

Päivin ja Harrin mopseista kehiin osallistuivat Fonzie ja Vallu, joista nuorissa kilpaillut Vallu räjäytti potin vuorostaan sunnuntaina: NUO ERI1 PU1 SERT ROP! :)  Onnittelut Vallulle, Päiville ja Harrille ja paljon kiitoksia mukavasta reissusta ja kivasta matkaseurasta! :)

tallinna011.jpg

 

 

 

 

 


11.7.2011 Millan sirutus

Milla sai tänään porvoolaisella eläinlääkäriasemalla niskaansa tunnistesirun.


9.7.2011 Hyvinkään näyttelyssä

Åsa esiintyi tänään pitkästä aikaa näyttelykehässä Suomessa. Hyvinkään kr-näyttelyssä Åsa sai hyvän arvostelun ja sijoittui ensin luokassaan toiseksi ja sitten PN-kehässä kolmanneksi. Liikkuminen ja pöydälläolo sujuivat ankarasta kuumuudesta huolimatta hienosti.


3.7.2011 Milla tänään 3 vuotta!

milla20110703.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milla täyttää tänään 3 vuotta. Viimeisen vuoden aikana on tapahtunut paljon: viime kesänä Milla osallistui vielä toukokuussa saamansa Mejä-AVO1-tuloksen lisäksi elokuussa kahteen mejä-kokeeseen (AVO0 ja AVO3) sekä sai elokuussa Helsingin Mäykkyerkkarissa Varasertin. Pitkä ERI-putki viime kesän näyttelyistä ei kuitenkaan tuottanut yhtään Sertiä, joten Suomen Sertejä Millalla on edelleen yksi.

Talvella Milla oli mukana ensin marraskuussa Tarton retkellä, tulos hienosti EE CAC, CACIB ja VSP. Joulukuussa kävimme Vilnassa Liettuassa, tulos 2 x Liettuan luokkaserti käyttöluokasta. Helmikuussa Latvian Valmierassa ruusukkeita ei herunut.

Tammikuussa Millan selkä kuvattiin (tulos K5) ja Milla osallistui myös jalostustarkastukseen tuloksella "Hyväksytty".

Maaliskuussa kasvattaja astutti sijoitussopimuksen mukaisesti Millan ja 17.5.2011 Milla sai keisarinleikkauksella 5 pentua. Kotiin Milla palasi Juhannusaattona.

Onnea Milla ja Maxi-Tax L-pentueen pojat Lasse ja Lelle!


26.6.2011 Makkaranpaistoa ja jäljestystä

imgp2238.jpg

Åsa, Milla ja Jade

Olimme tänään leppoisalla nuotioretkellä Röykässä 6 mäykyn voimalla. Makkaranpaiston lomassa jäljen kävivät haistelemassa Lempi ja Åsa. Sää oli loistava ja mikä parasta - metsässä ei ollut lainkaan hyttysiä! Kiitoksia mukavasta seurasta Minna, Juha ja Lauri! :)

 

imgp2239.jpg

Ella, Kerttu ja Lempi


25.6.2011 Terveyshuolia

milla20110624.jpg

Jatkuvan juomisen ja pissaamisen sekä solkenaan valuvan maidon vuoksi aloitimme Juhannuspäivän aamun matkustamalla Millan kanssa Helsinkiin Eläinlääkäriasema Herttaan tutkimuksiin. Pissa- ja verikokeiden tulokset kertoivat virtsatietulehduksesta, johon Milla sai 10 päivän antibioottikuurin. Jatkuva maidontulo tyrehdytetään Galastop-lääkkeellä. Onneksi munuais- ja sokeriarvot olivat kunnossa, tiineys kun voi kuulemma laukaista monenlaisia sisäelinsairauksia. Sydämestä kuului edelleen pieni sivuääni, jota tutkitaan tarkemmin kunhan Millan yleiskunto saadaan ensin kohenemaan.


24.6.2011 Milla kotiutui pennutusreissulta

millanpaluu20110624.jpg

Milla palasi tänään takaisin kotiin saatuaan 17.5.2011 kasvattajan luona 5 pentua. Laihtunut mutta reipas äippä murisi ensin vähän malliksi Jadelle ja Åsalle, mutta sopeutui sitten nopeasti takaisin omaan laumaan. Uusi koti herätti hieman kummastusta, mutta toisaalta tutut huonekalut ja tavarat varmaankin auttavat kotiutumisessa. Nyt Millalla on ohjelmassa lepäilyä, ulkoilua ja painon kohotusta, ja loppukesällä arvioidaan tilanne uudelleen. Jos Millan voimat ovat syyskesällä jo palanneet, osallistumme mahdollisesti elokuun lopussa yhteen mejä-kokeeseen. Näyttelyitä alamme harkita vasta ensi keväänä.


12.6.2011 Åsan jälkiharkat

Åsa treenasi tänään eka kerran sekä sorkkajälkeä että verijälkeä. Hienosti sujui jo heti alusta alkaen, nyt vain lisää treeniä ja sitten kokeeseen! :)

asa.jpg17.5.2011 Millan ja Mossen pennut syntyivät

Milla sai tänään aamuyöllä 5 pentua, 4u ja 1n. Pentueen isä on PMJV-07 Hound's Morgan Aeromax. Pentue ja emo ovat Orimattilassa, tiedustelut Kennel Maxi-Tax.


10.5.2011 Jaden EE MVA -titteli vahvistettu

imgp2182.jpg

 

 

 

 

 

 

Jaden EE MVA -diplomi ja ruusuke saapuivat tänään, joten Jade on nyt kahden maan muotovalio :)

imgp2173.jpg

 

 

 

 

 

 


24.4.2011 Narvan näyttelyreissulla

Retkeilimme pitkäperjantaina Åsan ja Jaden kanssa Narvaan Viroon, jossa osallistuimme lauantaina kansalliseen näyttelyyn. Åsan esitti kehässä tyylikkäästi Ulla, tuloksena Jun ERI2 PN2, Jadelle tulokseksi VAL ERI1 PN3. Åsa siis päihitti Jaden, hyvä Åsa & Ulla!!

Matkaseuranamme olivat Ulla & Luti & Lola, joista Luti tuikki päivän tähtenä: Jun-Sert, Jun-ROP, ROP, RYP4!! Lutista tuli saman tien Viron ja Latvian Junnuvalio, onnea!! Kiitokset Ullalle mukavasta matkaseurasta, oli oikein rento reissu eikä edes eksytty kertaakaan :)


11.4.2011 Voittoisa Rakveren retki

Matkustimme Jaden ja Åsan kanssa viikonloppuna 2-päiväiseen kansalliseen näyttelyyn Rakvereen Viroon. Matkaseurana meillä olivat Amanda ja Heli.

Lauantaina tuomarina oli romanialainen Anca Giura. Ensin kehässä kävi Åsa, joka sai ERIn mutta hävisi virolaiselle junnulaikkunartulle. Kun Jaden vuoro tuli, tuomari ihastui Jaden eleganssiin ja pieneen kokoon silminnähden. Niinpä Jade voitti Valioluokan, sai Viron Sertin, sijoittui PN-kehässä ensimmäiseksi ja oli vielä ROP. Sertin myötä Jadelle päästään anomaan Viron Muotovalion titteliä :)

Sunnuntaina tuomarina oli puolalainen Tomasz Borkowski. Åsa sai jälleen saman tuloksen kuin lauantainakin eli JUN ERI2. Jade voitti ensin Amandan esittämänä Valioluokan ja sijoittui sitten Sertikehässä toiseksi ja PN-kehässä kolmanneksi. Kiitokset Amandalle Jaden tyylikkäästä esittämisestä!


17.3.2011 Jade tänään 4 vuotta!

bisquit_myris-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

© Nani Annette Photography

Jade täyttää tänään 4 vuotta. Nopeasti on aika kulunut siitä, kun tieto Netan kuuden pennun syntymästä aikoinaan saatiin. Pentueeseen syntyi 3 narttua, joten silloin pennun tuloon valmistautuminen alkoi toden teolla. Meille Jade saapui kesän alussa 11-viikkoisena.

Jade on viimeisen vuoden aikana aikuistunut ja rauhoittunut lisää. Se on hyvin itsenäinen mutta kuitenkin ystävällinen. Silmien kuntoa on seurattu vuoden aikana ahkerasti ja kyynelnestearvot ovat onneksi pysyneet kohtalaisen hyvinä keinokyynelhoidon ansiosta. Syyskuun alussa Jade tapasi pitkästä aikaa molemmat siskonsa Reetan ja Siirin, ja oli mukava nähdä miten tyylikkäitä ja iloisia tyttösiä pentueen nartuista oli kehittynyt.

Näyttelyissä Jade kävi kuluneen vuoden aikana vain pari kertaa. Hienoin saavutus oli elokuussa 2010, kun Jade läpäisi AVO1-jälkikokeen Ruotsissa ja saavutti siten FI MVA-tittelin. Lokakuussa Jade pääsi ensimmäisen kerran keinoluolille kettua tapaamaan, ja luolaharjoituksia on tarkoitus jatkaa tänäkin vuonna. Myös muutama näyttelykäynti on Jadelle tänä vuonna suunnitteilla sekä kotimaassa että Baltiassa.

Onnittelut koko Rectus Bistro B-pentueelle eli Jerille, Jirolle, Pepille, Reetalle, Siirille ja tietenkin Jadelle!

 


 

21.2.2011 Valmieran reissulla

Osallistuimme Millan ja Åsan kanssa 19.-20.2.2011 Latviassa Valmieran kansallisiin näyttelyihin. Lauantaina Åsalle JUN ERI2 ja Millalle hienosti KÄY ERI1 SA PN3. Sunnuntain tuomari oli huomattavasti tiukempi ja tulokset sen mukaisia: Åsa JUN EH1 ja Milla KÄY ERI1. 

Joukkueemme koostui 9 koirasta ja 5 ihmisestä. Tiimi saavutti useita Sertejä, kolme LV MVA -arvoa, yhden BALT MVA-arvon sekä hyviä ryhmäsijoituksia. Sunnuntaina potin räjäytti pk-mäykky Siiri (Maxi-Tax Hestia) voittamalla nelosryhmän. Onnittelut Siiri ja Ilse!

Kiitoksia riemukkaasta reissusta koko joukkueelle: Ilse, Paula, Ulla ja Tomi sekä koirat Siiri, Mauri, Salla, Luti, Lilla, Rose, Vilma ja tietenkin Milla ja Åsa!

 


 

14.2.2011 Nopsa 2.2.2001-14.2.2011

Seniorikanimme Nopsa alkoi heiketä melko pian 10-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen ja kuoli yöllä omaan häkkiinsä. Nuku rauhassa Nopsa-pikkuinen :(

 


2.2.2011 Nopsa 10 vuotta!

 

nopsa1.jpg

Seniorikanimme Nopsa täyttää tänään huikeat 10 vuotta.Tämä tuittupäinen neito voi edelleen mainiosti ja seurailee aktiivisesti häkin ulkopuolisia tapahtumia.

Näkö on alkanut hieman heiketä mutta ruoka maistuu edelleen hyvin ja pirteyttä riittää. Onnea Nopsa! 


29.1.2011 Milla jalostustarkastuksessa

 Milla osallistui tänään Lohjalla mäyräkoirien jalostustarkastukseen ja sai tarkastustulokseksi "Hyväksytty". Tuomarina toimi Pauliina Sjöholm. Lue tarkastustulos tästä.


25.1.2011 Terveysuutisia

Millan selkäkuvaustulos saapui: K5. Lausunnon antoi Anu Lappalainen. 


8.1.2011 Näyttelyuutisia Virosta

Jade ja Åsa matkustivat eilen Niinan ja Elinan kanssa Viroon ja osallistuivat siellä tänään Tarton kansalliseen näyttelyyn. Åsa sai tulokseksi Jun Eri2, junnuluokassa oli 3 narttua. Jade esiintyi ensimmäistä kertaa valioluokassa tuloksella Val Eri1, hienoa! Serti-kehässä Jade jäi toiseksi venäläisen nuorten luokan nartun jälkeen eli vierestä vietiin!

Kiitokset Niinalle ja Elinalle koirien kuljettamisesta ja esittämisestä! 


1.1.2011 Vuoden vaihtuessa

Uuden vuoden alkaessa pieni katsaus koiruuksien vuoden 2010 tähtihetkiin:

Jade sai elokuussa Ruotsissa jälkikokeesta AVO1-tuloksen ja siitä tuli niin ollen FI MVA. Sertit Jadella oli kasassa jo pitkään, joten jälkitulos oli todella odotettu ja iloinen uutinen :) Lokakuussa Jade pääsi ensimmäistä kertaa tapaamaan häkissä ollutta kettua ja haukkui sitä innokkaasti. Jaden silmien kyyneltuotannon tilannetta seurattiin pitkin vuotta ja hyvien mittaustulosten vuoksi edelleen pärjättiin pelkillä keinokyynelillä.

Milla osallistui toukokuussa ensimmäiseen jälkikokeeseensa Orimattilassa ja löi meidät kaikki ällikällä nuuskimalla itselleen suoraan AVO1-tuloksen huippupisteillä (48 p.)! Näyttelykäyntejä jatkettiin läpi kesän hyvällä menestyksellä vaikka saaliiksi jäikin lopulta 2 Vara-Sertiä touko- ja elokuussa. Marraskuussa Tarton kv-näyttelyssä Milla oli VSP ja sai ensimmäisen CACIBinsa ja Viron Sertin. Joulukuussa Vilnassa Milla sai käyttöluokassa molemmista kv-näyttelyistä Liettuan luokkasertin ja Vara-Cacibin.

Åsa aloitteli näyttelyuraansa touko-elokuussa pentunäyttelyissä ja -luokissa mainiolla menestyksellä: 1xRYP2, 1xRYP3, 1xRYP4, 4xROP-pentu, 1xVSP-pentu ja kaikista näyttelyistä KP. Marras-joulukuussa Åsa sai Suomen näyttelyiden junnuluokassa pari kertaa ERIn ja marraskuussa Sillamäen näyttelyssä tulos oli upea: JUN-ROP ja JunSert.

Alkava vuosi 2011 tulee jälleen olemaan tapahtumarikas: ulkomaisia näyttelyreissuja, Jadelle luolaharkkoja, Millalle ja Åsalle jälkiharkkoja ja -kokeita sekä tietenkin koko triolle kotimaisia näyttelyitä kesän mittaan.


Päiväystä 31.12.2010 vanhemmat kuvat siirretty arkistoon.

6.1.2014 Marjukka R.


20.12.2010 Vilnan reissun tuomiset 

imgp1951.jpg

Milla osallistui viikonloppuna Vilnassa Liettuassa kahteen kv-näyttelyyn. Molempina päivinä Milla saavutti saman hienon tuloksen: KÄY ERI1 PN2 SERT VARA-CACIB. Hyvä Milla ja kiitokset handlereille Aron Elinalle ja Ilselle!

Olimme reissussa isomman porukan mukana, johon kuului yhteensä 8 koiraa ja 5 ihmistä. Joukkue saavutti hienoja tuloksia: kaikki koirat saivat laatuarvostelussa ERIn ja lisäksi joukkue sai yhden C.I.E-tittelin, kaksi LT MVA-titteliä ja useita Cacibeja, Vara-Cacibeja ja Sertejä. Rankka mutta antoisa reissu, kiitoksia oikein mukavasta seurasta Ilse, Elina A., Elina V. ja Ulla! 


12.12.2010 Åsan eka kerta Messarissa

Åsa esiintyi tänään Messarin Voittaja-näyttelyssä omistajansa Taskisen Niinan esittämänä. Hienosti sujuivat Åsalta pöydällä olo ja kehän kiertäminen, vaikka Åsa olikin ekaa kertaa kv-näyttelyssä. Arvostelu oli hyvä ja tulokseksi tuli JUN ERI, johon voi olla tosi tyytyväinen; tuomari nimittäin jakoi aika reippaasti myös EH:ta ja jopa muutaman H:n.


27.11.2010 Åsa tänään 1 vuotta - lahjaksi synttäri-Serti!

imgp1916.jpg

 

imgp1918.jpg

 

 

Åsa täytti tänään vuoden ja vietti merkkipäiväänsä matkoilla Virossa. Siellä Åsa osallistui omistajansa Taskisen Niinan esittämänä Sillamäen näyttelyyn mainioin tuloksin: JunSert, ROP-Jun ja PN2! Onnittelut Åsa ja Niina!

Åsasta on ensimmäisen vuoden aikana kasvanut linjakas ja elegantti tyttönen, jonka vilkas ja utelias luonne on laittanut vipinää meidän perhe-elämäämme. Åsa on perusluonteeltaan rauhallinen ja kiltti, mutta tarvittaessa se on hyvinkin riehakas ja määrätietoinen tyttö.

Åsan loistava pentunäyttelymenestys kesällä antoi lupausta tulevasta menestyksestä ja lupaavalta vaikuttaa edelleen! Seuraava koitos Åsalla on Messarissa Voittaja-näyttelyssä, johon se osallistuu jälleen Niinan esittämänä. Onnea jatkossakin!

imgp1917.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

8.11.2010 Millalle eka CACIB ja Viron Serti Tartosta

imgp1885.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Viikonloppuna olimme Millan kanssa Tartossa, jossa Milla osallistui kv-näyttelyyn molempina päivinä. Lauantaina tulokseksi saatiin KÄY EH3 kehäjarrutuksen takia, mutta sunnuntaina vaihdoimme handleriksi Nummelinin Paulan ja jopa tärppäsi: KÄY ERI1 PN1 SERT CACIB VSP!

Joukkueeseemme kuuluivat Millan lisäksi kk saksanseisoja Kajo, sk kettari Vilma ja saluki Rose. Koirat keräsivät luokkavoittojen lisäksi yhteensä 3 Sertiä, 3 Cacibia, 2 Vara-Cacibia sekä 2 ROP- ja yhden VSP-sijoituksen. Kk saksanseisoja Kajo oli lisäksi lauantaina RYP1 ja BIS8, sunnuntaina se oli RYP2. Kiitoksia tosi mukavasta reissusta Ilse, Paula ja Tomi!

Åsa matkusti poissaollessamme omistajansa Taskisen Niinan kanssa Lappeenrannan ryhmikseen ja sai siellä tulokseksi JUN ERI2 PN4. Onnittelut Åsa ja Niina!


13.10.2010 Jaden valioposeeraukset

imgp1876.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Jade valioitui elokuussa ruotsalaismetsässä saavutettuaan jälkikokeessa Avo1-tuloksen. Suomen Kennelliitto myönsi Jadelle FI MVA -tittelin 24.8.2010.

Toissa viikolla Jade kävi valioitumisen kunniaksi valokuvaajalla. Kuvat ovat nyt Kuva-albumi-välilehdellä omassa Jade FI MVA -kansiossaan.

bisquit_myris-5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 © Nani Annette Photography


1.10.2010 Kettua tapaamassa

Tänään illalla ajelimme Ruotsinpyhtäälle kettua moikkaamaan. Ensin boksissa olevaa kettua pääsi katselemaan Milla, ja se vain istui aivan hiirenhiljaa. Kun Jade tuotiin samaan aikaan paikalle, molemmat alkoivat haukkua välillä jopa aika innokkaasti. Ei tiedetä haukkuivatko ne ketulle vai toisilleen, mutta haukkuivatpahan kuitenkin ;)

Åsa pääsi tapaamaan kettua aivan yksin, se ei päästänyt pihaustakaan ja yritti katsella mahdollisimman paljon muualle. Karkuun Åsa ei kuitenkaan lähtenyt eikä pelännyt mitenkään erityisen paljon. Keväällä menemme uudelleen tutkimaan tilannetta.


19.9.2010 Hyvinkään ryhmiksessä

Åsa debytoi tänään junnuluokassa Hyvinkään ryhmiksessä omistajansa Taskisen Niinan esittämänä, tulos JUN EH3. Arvostelu oli aika hyvä, takaliikkeisiin tuomari toivoi lisää voimaa ja rintakehään lisää tilavuutta. 


18.9.2010 Lahden ryhmiksessä

Useampi Maxi-Tax -koira osallistui tänään Lahden ryhmikseen Jokimaan raviradalla. Oli melko sateista, mutta jatkuvampi sade alkoi onneksi vasta kehän loppupuolella.

Milla esiintyi tänään hieman vastahakoisesti kehässä, ja tuomarikin kaipasi Millalle enemmän turkkia ja leveämpiä etuliikkeitä. Tulokseksi saatiin kuitenkin siedettävä KÄY EH1; ERIt olivat tanskalaistuomarin kehässä todella kortilla ja moni koira sai myös H- ja T-arvostelun. 

Maxi-Tax-joukkueesta parhaiten pärjäsi Millan isä Kalle (Maxi-Tax Excalibur), joka oli PU2 ja VET-VSP. Osallistuimme Millan kanssa myös Maxi-Tax-kasvariin, joka sijoittui toiseksi. Onnittelut Ilselle ja kiitoksia mukavasta seurasta myös Mimulle, Niinalle, Ailille ja Elinalle! 


11.9.2010 Porvoon näyttelyretki

Tänään ajelimme Millan ja naapurin Sannan kanssa Porvoon kr-näyttelyyn. Satoi tihkusadetta ja oli melko viileää, mutta onneksi olimme varustautuneet sadevehkeillä ja lämpimillä vaatteilla.

Milla esiintyi reippaasti käyttöluokassa ja sai kotimaiselta miestuomarilta oikein hyvän arvostelun. PN-kehässä jäimme kuitenkin hännille, tulos KÄY ERI1 PN3. Kiitokset Sannalle matkaseurasta ja kamojen roudaamisesta!


4.9.2010 Rectus Bistro-pentueen siskokset koolla

 

imgp1872.jpg

Vasemmalta Siiri (Princess), Reetta (Dream) ja Jade (Queen)

Tänään matkailimme Metsälään Helsinkiin tapaamaan Jaden Reetta-siskoa. Ajomatka sujui rattoisasti Jaden Siiri-siskon ja hänen emäntänsä Tarjan kyydissä. Myös tyttösten kasvattaja Taskisen Niina liittyi perillä joukkoomme.

Kävimme ensin pitkällä kävelylenkillä Metsälän upeissa maisemissa ja sitten istuimme kahvikupin ääressä juttelemassa koirien kuulumisista. Siskokset ovat edelleen eleiltään hyvin samanoloisia ja piirteiltään samannäköisiä, vaikka niistä oli nyt ajan kanssa kehittynyt hyvin eri värisiä. Siiri on selkeän punainen, Reetta punainen hyvin tummin peitinkarvoin ja Jade jotain siltä väliltä. Siskosten haukku ja vingunta olivat niin samantyylisiä, että oli aina tarkistettava, kenen koira milloinkin oli äänessä.

Kiitoksia oikein mukavasta iltapäivästä, Maija-Leena, Tarja ja Niina! Seuraavalla kerralla laajennetaan joukkoa ja yritetään saada myös Rectus Bistro-pentueen pojat Jeri, Jiro ja Pepi omistajineen mukaan!

imgp1870.jpg

Vasemmalta Siiri, Reetta ja Jade


29.8.2010 Mejä-kokeessa Heinolassa

Milla osallistui tänään kolmanteen jälkikokeeseensa Heinolan Kousassa. Milla aloitti jäljestyksen keskittyneesti ja eteni aivan jäljen päällä sopivaa vauhtia aina viimeisen osuuden puoliväliin saakka. Sitten se yhtäkkiä poikkesi jäljeltä ja alkoi tonkia isoa sammalmätästä ja seurasi mättäältä ilmeisesti lähtenyttä jälkeä poispäin verijäljestä. Tuomari palautti Millan verijäljelle, mutta Milla palasi saman tien uudelleen tutkimaan samaa sammalmätästä. Toisen palautuksen jälkeen Milla jäljesti verijäljen loppuun ja sorkka löytyi. Tulos AVO3 29 p. Tuloksella Milla oli kuitenkin kokeen kahdeksasta avo-koirasta kolmanneksi paras ja sai ensimmäisen Mejä-pystinsä! Tuomarin arvostelussa lukee: "Lähes loppuun täydellinen suoritus lupaavan tarkalta jälkikoiralta". 


21.8.2010 Näyttelyretki Kouvolaan

Matkustimme tänään Millan kanssa naapurin Sannan ja Hennan sekä Sissi-kultsun kyydissä Kouvolan raviradalle kr-näyttelyyn. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, mikä johtui luultavasti mukaan pakkaamistamme sadetakeista ja sateenvarjoista.

Milla esiintyi käyttöluokassa jälleen reippaasti ja voitti luokkansa tuloksella KÄY ERI1. Arvostelukin oli hyvä, mutta PN-kehässä emme enää sijoittuneet. Millan ERI-putki on nyt jatkunut jo yli 3 kk, saaliina on jo 7 x ERI peräkkäin!

milla21.08p.jpg

Kuva: Jenny Viita


19.8.2010 Jadelle Mejä-Avo1 -tulos Ruotsista --> FI MVA!

Jade pakkasi tiistai-iltana matkalaukkunsa ja matkusti isomman porukan mukana Ruotsiin jälkikokeisiin. Tällä kerralla reissu onnistui mainiosti, sillä eilisiltana Jade jäljesti kasvattajansa Taskisen Niinan ohjaamana Avo1-tuloksen. Niinpä Jadella on nyt kaikki tarvittava hankittuna FI MVA-arvon anomista varten. Onnea Jadelle ja erityiskiitokset Niinalle Jaden mukaan ottamisesta ja kaikista järjestelyistä!


15.8.2010 Ruusukesadetta Erkkarissa

Vietimme tänään Millan ja Åsan kanssa mukavan päivän Mäyräkoiraliiton Erkkarissa Tuomarinkylän kentällä. Sää oli melko miellyttävä, sillä lämpötila oli "vain" 26 astetta ja taivaalla ajelehti jonkin verran pilviä. Ei kuitenkaan satanut.

Ensin kehässä kävi Åsa, joka osallistui viimeistä kertaa pentuluokkaan. Åsan esitti jälleen tyylikkäästi omistajansa Taskisen Niina, ja tulokseksi saatiin 1KP PN1 ROP-pentu. Iltapäivällä Åsa sijoittui vielä kolmanneksi näyttelyn kaunein pentu-kehässä. Onnea Niina ja Åsa!

imgp1861.jpg

 

 

 

 

Milla esiintyi käyttöluokassa jälleen oikein reippaasti, ja sijoitukseksi saatiin KÄY ERI1 PN3 VASERT.

imgp1866.jpg

 

 

 

 

 

 

Muutkin Maxi-Tax -koirat menestyivät mainiosti: jokainen sai ERIn ja voitti luokkansa. Milla osallistui myös Maxi-Tax -kasvariin, jonka sijoitukset olivat ROP-kasvattaja ja BIS-3 -kasvattaja. Onnittelut Ilselle! Kiitokset mukavasta seurasta ja avunannosta tavaroiden raahaamisessa myös Niinalle, Minnalle, Mimulle ja Tomille!


8.8.2010 Jälkikokeessa Salusjärvellä

Milla osallistui tänään toiseen jälkikokeeseensa Orimattilan Salusjärvellä. Lämpötila oli +34 astetta varjossa, mutta helle ei tuntunut kuitenkaan olevan Millalle mikään erityinen ongelma. Kohtalokkaiksi osoittautuivat sen sijaan tuoreet peuranjäljet, joiden perään Milla lähti kolmesti. Lopputuloksena siis kolme hukkaa ja AVO 0.


31.7.2010 Ristiinan näyttelyssä

Ajelimme tänään Millan kanssa Ristiinan kr-näyttelyyn. Sää oli tällä kertaa loistava: pilvipouta, pieni tuuli ja lämpötila hieman +20 asteen yläpuolella. Urheilukentällä oli oikein miellyttävää mutta eipä olisi varmaan ollut yhtä mukavaa pari päivää sitten lämpötilan ollessa +35 asteen kieppeillä.

Milla esiintyi kehässä reippaasti, mutta koska bulgarialaistuomari tuntui pitävän enemmän pienemmistä ja punaisista mäykyistä, tulokseksi saatiin KÄY ERI1 PN4. Arvostelu oli hyvä, vain Millan rintakehään tuomari toivoi lisää syvyyttä.


25.7.2010 Keski-Suomen kierroksella

Kotiuduimme eilisiltana parin päivän mittaiselta sukulais- ja kyläilyreissulta Keski-Suomesta. Milla ja Åsa olivat ensimmäistä kertaa mukana kyläilemässä ja oli ilahduttavaa havaita, miten luontevasti ne sopeutuivat ihan uusiin ihmisiin, yöpymispaikkoihin ja myös vieraisiin koiriin. Jadella oli jo ennestään kokemusta kyläpaikoistamme, joten siltä kyläily sujui jo vanhalla rutiinilla. Kaikki koirat ovat ilmiselviä turistiluonteita, sillä ne matkustavat narisematta bokseissaan eivätkä voi pahoin autossa.

imgp1835.jpg

imgp1837.jpg

 


Yhdessä kyläilykohteessamme oli 2-vuotias Iida-tyttönen ja 5 cavalieria, joiden kanssa pihan tutkiminen sujui sulassa sovussa. Kuvissa näkyvä ruby-värinen cavalier Kaneli on vasta pentu, joten erityisesti se jaksoi leikkiä loputtomasti mäykkyvieraiden kanssa.

imgp1838.jpg


17.7.2010 Mäntsälässä näyttelyreissulla

Tänään ajomatka näyttelyyn oli pitkästä aikaa lyhyt, kun matkailimme Millan sekä naapurin Sannan ja Hennan kanssa Mäntsälään. Viime sunnuntaista viisastuneina olimme tällä kertaa varautuneet hellepäivään uudenlaisilla varusteilla: nokkakärry, päivänvarjo, kylmälaukku täynnä Kylmä-Kalleja sekä kaiken huipennuksena tuliterä kiinalainen häkkituuletin!

imgp1827.jpg

 

 

 

 

Milla loikoili boksissaan tyytyväisenä kylmien pyyhkeiden ympäröimänä tuulettimen pöristessä kotoisasti boksin suulla.

Kehässä oli vauhdikas meininki, kun slovenialainen tuomari arvosteli koiria ennätystahtiin. Milla esiintyi tänään ihan mallikkaasti ja viilennyksen ansiosta myös oikein pirteästi. Jälleen saimme tulokseksi KÄY ERI2 ja ihan positiivisen arvostelun.

Kiitokset Sannalle ja Hennalle helteentorjuntarekvisiitan raahaamisesta!


13.7.2010 Jaden terveysuutisia

imgp1816.jpg

 

 

 

 

 

 

Jade oli tänään jälleen silmäspesialisti Sari Jalomäen tutkittavana Malmin Apexissa. Tällä kerralla Jaden silmien kyynelnestearvot olivat hyvin lähellä normaaleja eikä silmien pinta ollut juurikaan ahavoitunut. Näin ollen Jaden hoito jatkuu toistaiseksi pelkillä keinokyynelillä ja seuraava kontrolli on 6 kk kuluttua. Tämä merkitsee sitä, että voimme edelleen jatkaa käyttötuloksen pyydystämistä tälle viittä vaille valiolle :)

imgp1822.jpg

 

 

 

 

 

 


11.7.2010 Hikinen näyttelyreissu Karjaalle

Matkailimme tänään Jaden, Millan ja Åsan kanssa Karjaalle näyttelyyn. Jade oli mukana vain turistina ettei sen tarvinnut jäädä yksin kotiin. Kehän laidalla seurueeseemme liittyivät myös pk-kaniinimäykky Funny (Hiucan Ihana) sekä pk-normimäykyt Hertta (Rectus Heart And Soul) ja Kerttu (Maxi-Tax Hermione) emäntineen. Koirien ja ihmisten pitäminen viileänä yli 30 asteen lämmössä oli todella työlästä, varjostuksia viriteltiin boksien päälle ja vettä kaadettiin litrakaupalla sekä esittäjien että koirien niskaan. Suihkupullo osoittautui myös hyväksi viilennysvälineeksi.

Koirat pärjäsivät ankarasta helteestä huolimatta tosi hyvin: Funny KÄY ERI1, Åsa KP ja ROP-pentu, Hertta JUN EH3, Milla KÄY ERI2 ja Kerttu VAL ERI1 PN2. Kiitokset mukavasta seurasta Niina, Karoliina ja Minna!

imgp1812.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 


3.7.2010 Milla 2 vuotta tänään!

imgp1771.jpg

 

 

 

 Milla täyttää tänään kaksi vuotta, ja kulunut vuosi toi tullessaan Millalle näyttelyistä kaksi varasertiä ja ensimmäisestä jälkikokeesta upean tuloksen (Avo1 48p.). Talvella jouduimme taas uudelleen työstämään kehäjarrutusta erilaisilla kursseilla, ja keväällä ilmeni, että harjoittelu olikin tuottanut tulosta :)

Millan kolmas ikävuosi lähtee liikkeelle muutamalla näyttelyllä, ja loppukesällä menemme uudelleen mejä-kokeeseen tavoitteena saada toinen Avo1-tulos. Syksyllä Millan selkä kuvataan, ja talvella on ehkä vuorossa pienimuotoinen näyttelyreissu ulkomaille.

Kotiväki onnittelee Milla-mussukkaa!

imgp1774.jpg


20.6.2010 Pentunäyttelyssä Tuomarinkylässä

imgp1736.jpg

Tänään Åsa osallistui viimeistä kertaa pentunäyttelyn Baby-luokkaan Tuomarinkylässä. Sää oli tänään mainio, joten saimme rauhassa valmistautua kehään menoa varten. Åsa liikkuikin tänään kehässä reippaasti, samoin seisotus sujui mallikkaasti. Kaikki tämä oli vieläpä tehtävä tuomarin toivomuksesta ilman nameja. Åsa sai KP:n ja oli kolmesta narttupennusta paras. Loppukehässä Åsa sai VSP-ruusukkeen. Heinä-elokuussa Åsa osallistuu vielä pari kertaa virallisten näyttelyiden pentuluokkiin, ja sen jälkeen virallisten junnukehien valloitus voi alkaa :)


13.6.2010 Pentunäyttelyssä Vantaalla

Åsa osallistui tänään toiseen pentunäyttelyynsä Vantaalla Hakunilan urheilupuistossa. Kovan kaatosateen vuoksi kehään oli pakko mennä suoraan boksista ja olematon etukäteisvalmistautuminen näkyi heti: Åsa jännitti pöydällä tavallista enemmän ja liikkui läpimärässä ruohikossa omituisesti pomppimalla. Onneksi tuomari tykkäsi kuitenkin Åsan rakenteesta tarpeeksi, joten Åsa oli ROP-pentu ja myöhemmin iltapäivällä vielä RYP4-pentu.

imgp1730.jpgimgp1726.jpg

 

 

 

 


12.6.2010 Koiraurheilutapahtumassa Vantaalla

Vietimme tänään Millan kanssa kaksistaan laatuaikaa ja osallistuimme syysmyrsky-tyyppisessä kelissä Hyppynakkien Harrastuspäivään Ojangon Koiraurheilukeskuksessa Vantaalla. Paikalle oli saapunut runsaasti mäyräkoiria ja muunkin rotuisia koiria.

Agilityä seurasimme vain katsojina, mutta mätsäriin Milla osallistui ja sai ensin perinteiseen tapaan sinisen nauhan. Mutta sitten alkoi tapahtua: Milla voitti pienten sinisten koirien sarjan ja sijoittui vielä lopuksi BIS-kehässä toiseksi! Saimme ison kasan palkintoja, hyvä Milla!

milla_ojankop.jpg

Kuva: Ilse Kokkonen


9.6.2010 Peurajahdissa Piikkiössä

 

Jade osallistui tänään pitkästä aikaa mejä-kokeeseen, jonka järjesti Suomen Beauceron ry iltakokeena Piikkiössä Kaarinassa. Jade lähti innokkaasti jäljelle ja eteni rauhallisesti ja tarkasti aina siihen saakka, kunnes tuoreet peuranjäljet sekoittivat sen suunnitelmat. Jade teki liian monta harharetkeä peuran jälkien perässä, minkä vuoksi tuomari keskeytti kokeen tuloksella AVO 0. Ilahduttavaa oli kuitenkin se, että Jade jäljesti mielellään ja eteni keskittyneesti sopivaa vauhtia vaikeassa maastossa. Toivottavasti ehtisimme päästä vielä uuteen kokeeseen ennen kuin silmien kunto mahdollisesti lopettaa Jaden osallistumiset kaikkeen viralliseen toimintaan. 


6.6.2010 Lohjan ryhmiksessä

Tänään Milla esiintyi viimeistä kertaa nuorten kehässä Lohjan ryhmiksessä. Pöydällä olo oli pientä kiemurtelua, juostessa nokka pyrki pysymään maassa ja seisominen paikoillaan ei oikein kiinnostanut, mutta silti virolaistuomari onneksi tykkäsi ja tulokseksi saatiin NUO ERI1 PN3.

Nyt Milla siirtyy muutamaksi viikoksi hyvin ansaitulle vapaalle kaikista virallisista velvoitteista. Kaksivuotissynttärien jälkeen se esiintyy seuraavan kerran Karjaan näyttelyssä heinäkuussa, siellä ensimmäistä kertaa käyttöluokassa :)


30.5.2010 Millalle Avo1 mejä-kokeesta!

Tänään Milla osallistui ensimmäiseen jälkikokeeseensa Orimattilan Salusjärvellä. Milla jäljesti keskittyneesti ja tarkasti ilman hukkia. Tulokseksi saatiin AVO1 48 pistettä, jolla tuloksella Milla oli Avo-luokan koirien toiseksi paras. Hienoa, Milla!

imgp1718.jpg


27.5.2010 Åsa tänään 6 kk!

Niin se aika rientää, pikku-Pirpana saavutti tänään jo puolen vuoden iän. Onnittelut meidän pikkuiselle energiapakkaukselle!

Åsa juhli puolivuotissynttäriään pyrkimällä ensin kaikin keinoin karkuun aidan ali:

imgp1705.jpg

Sen jälkeen Åsa ja Milla juhlistivat merkkipäivää popsimalla pihalla maittavaa ruohoa:

imgp1711.jpg


22.5.2010 Aptuksessa Jäähallissa

Tänään Jade osallistui Aptus kv-näyttelyyn Jäähallissa. Aamulla Jadea pisti pihalla joku öttiäinen oikeaan yläluomeen ja silmän yläpuolelle nousi nopeasti näyttävä patti. Siinä vaiheessa vaikutti siltä, että koko reissu taitaa peruuntua. Kun pattia haudottiin kylmällä kääreellä, se laskehti kuitenkin sen verran, että päätimme sittenkin ajella Jäähallille. Jaden kasvattaja Niina saapui paikalle Jadea esittämään, ja hienosti Jade esiintyikin, patista huolimatta. Arvostelu oli ihan positiivinen ja Jade voitti luokkansa tuloksella AVO EH1. Tuomarilla oli tänään tiukka linja, sillä normipitkiksistä vain kaksi sai ERIn.


15.5.2010 Loistokas lauantai!

Tänään sekä Milla että Åsa osallistuivat näyttelyihin mainiolla menestyksellä.

Millan kanssa olimme Turengin ryhmiksessä matkaseuranamme Minna sekä Maxi-Tax-tyttöset Lempi ja Kerttu. Milla oli tänään vaihteeksi esiintymistuulella etenkin Paras Narttu -kehässä, ja niinpä tulokseksi saatiin hienosti NUO ERI1 PN2 VASERT.

imgp1686.jpg

Åsa puolestaan osallistui Tuomarinkylän pentunäyttelyyn omistajansa Taskisen Niinan kanssa. Hienosti sujui Åsan debyytti pentukehässä: ensin Åsa oli ROP-pentu ja sen jälkeen se vielä sijoittui ryhmäkisassa toiseksi! Onnittelut Åsa ja Niina!

asa_ryp2-pentu.jpg

Kuva: Niina Taskinen


9.5.2010 Äitienpäivän jälkiharkat

Pidimme tänään Minnan kanssa Lempille ja Millalle jälkiharkat Luukissa. Kuvassa koirat kurottelevat kivellä olevaa sorkkaa, jonka omistajuudesta syntyi kuvanoton jälkeen jopa pieni rähinä :)

imgp1676.jpg

 

 

 

 

 

 

Ensin jäljesti Milla, joka valmistautuu jo ensimmäiseen mejä-kokeeseensa. Hyvin sujui Millan jäljestys, vauhtia oli tullut viime kesästä sopivasti lisää ja Milla kulki pääasiassa aivan jäljen päällä. Sorkka löytyi helposti ja Milla pureskeli sitä innoissaan.

imgp1679.jpg

Lempi haisteli tänään ihan ensimmäisen jälkensä, ja alun varovaisen tunnustelun jälkeen Lempikin suoriutui tehtävästä hienosti. Se pisti jopa loppuvaiheessa juoksuksi, niin innokas se oli näkemään mitä jäljen päästä löytyy.

Harkat jatkuvat lähiviikkoina yön-yli -jäljillä, tänään jäljet olivat tuoreita.


2.5.2010 Åsan eka mätsäri

Tänään ajelimme Åsan kanssa Hyvinkään Koiraurheilukeskukseen mätsäriin. Kyydissämme matkustivat myös naapurin Sanna ja hänen 13-vuotias kultsunsa Ronja.

Pentuja oli kisassa mukana 26 kpl. Åsa liikkui kehässä ja seisoi pöydällä yllättävän ketterästi, vaikka se aluksi jännittikin ison hallin kovaa meteliä, uusia hajuja ja vieraita koiria. Ensin saatiin sininen nauha, mutta sitten sinisten pentujen loppukehässä Åsa sijoittui kolmanneksi ja sai palkinnoksi ruusukkeen ja kaulapannan. Ronja sai isojen koirien kehässä veteraanipalkinnoksi makkarapötkön, joka kiinnosti Åsaa enemmän kuin sen oma palkinto.

imgp1668.jpg


1.5.2010 Vappuretkellä Hollolassa

Tänään olimme Millan kanssa Hollolan ryhmiksessä matkaseuranamme Minna ja Lempi (Maxi-Tax Julia Roberts). Tuomarilla oli tiukka linja, sillä vain 3 koiraa 11:stä sai ERIn. Milla esiintyi pitkästä aikaa oikein reippaasti ja iloisesti kehässä :) Arvostelu oli hyvin myönteinen ja Milla sai tällä kertaa jopa kehuja hienosta liikkumisesta ja käytöksestä. Tulokseksi tuli NUO EH1. 

Lempi esiintyi kehässä oikein sutjakkaasti kasvattajansa Ilsen ohjaamana, ja niinpä Lempi räjäytti koko potin: AVO ERI1 PN1 SERT ROP! Upeeta, mahtavaa, onnittelut Lempi, Minna & Ilse!

Kuvassa tyttöset Lempi ja Milla poseeraavat Lempin SERT- ja ROP-ruusukkeiden kera: 

imgp1658.jpg


27.4.2010 Åsa 5 kk tänään

imgp1647.jpgimgp1646.jpg

Åsa täyttää tänään 5 kuukautta. Hienosti on tämä pikku-Pirpana sopeutunut uuteen kotiin ja oppinut tulemaan toimeen Jaden ja Millan hyvinkin erilaisten luonteiden kanssa. Åsa on erittäin reipas ja energinen tyttönen, joka on aina ensimmäisenä uteliaana kurkkimassa mitä seuraavaksi on tekeillä. Se haluaa osallistua ihan kaikkeen mitä kotona tapahtuu.

Kasvu on edistynyt mainiosti, ja Åsasta on kehkeytynyt sopusuhtainen, kaunislinjainen mäyräkoiraneiti. Åsa tutustuu nyt toukokuun alussa ensin turistina näyttelytouhuihin, ja 15.5. se debytoi Helsingin pentunäyttelyssä.

imgp1649.jpg


25.4.2010 Klaukkalan Voittaja 2010 -näyttelyssä

Vietimme tänään mukavan iltapäivän Åsan ja Millan kanssa Klaukkalan koulun kentällä.

imgp1654.jpg

 

 

 

 

 

 

Paikalla olivat myös Maxi-Tax-koirat Ella, Kerttu ja Lempi. Kaikki viisi koiraa osallistuivat hupikoiranäyttelyyn, jonka ristimme Klaukkalan Voittaja 2010-näyttelyksi. Åsakin pääsi harjoittelemaan ensimmäistä kertaa näyttelykehässä kulkemista ja pöydälläoloa, hienosti sujui! Koska koirien taso oli niin huikean korkea, tuomarina toiminut Juha antoi kaikille koirille punaisen nauhan ja KW-2010 -tittelin. Parhaan handlerin palkinnon voitti Helmi-tyttönen. Kiitoksia, Minna, kun järjestit meille oivallisen tilaisuuden harjoitella Millan ja Åsan kanssa kehäkäyttäytymistä!

imgp1653.jpg


24.4.2010 Lahti kv:ssa

Jade osallistui tänään jo kolmatta kertaa peräkkäin Lahdessa joka huhtikuu pidettävään kv-näyttelyyn. Kuten aikaisemmillakin kerroilla, jälleen saatiin laatuarvosanaksi EH ja kilpailuluokassa Jade sijoittui AVO-luokan kolmanneksi. Jade jännitti tällä kertaa pöydälläoloa silminnähden, ja lattialla taas juoksutus takkuili ajoittain matolle pudonneiden namien takia.


5.4.2010 Mätsärissä Nummelassa

Millan toissapäiväisen kehätemppuilun innoittamina matkustimme tänään Millan, naapurin Sannan ja hänen nuorimman kultsunsa Sissin kanssa Nummelaan mätsäriin. Milla esiintyi vaihteeksi kehässä kuin mitään ongelmia ei olisi koskaan ollutkaan. Milla ei jarruttanut vaan kipitti reippaasti kehää ympäri ja pöydällä olokin sujui ihan ok. Ensin saatiin punainen nauha ja sitten pienten punaisten koirien loppukehässä Milla sijoittui kymmenestä koirasta toiseksi. Mistä Milla voi tietää, milloin kisa on virallinen ja milloin ei?


3.4.2010 Vesilahden ryhmiksessä

Tänään olimme kimppakyydillä Minnan ja Lempin (Maxi-Tax Julia Roberts) kanssa Vesilahdella ryhmiksessä. Åsa jäi retkemme ajaksi kotiin 4H-Dogsitter Jennin hoiviin.

Millan kehäesiintyminen takkuili jälleen, vaikka kehää saatiinkin tällä kertaa edes joten kuten pätkittäin kierretyksi. Käytöksestä tuli miinuksia, ja lisäksi tuomari piti Millaa kapeana ja pitkärunkoisena. Tulokseksi saatiin kuitenkin siedettävä NUO EH2.

Lempi esiintyi AVO-luokassa reippaasti ja sai tulokseksi AVO EH3.

Päivän ylläristä vastasi Jade, joka oli alunperin ilmoitettu näyttelyyn vain koska Rectus-kasvariin piti saada neljäs koira. Kasvari peruuntui mutta Jade lähti kuitenkin mukaan. Jade esiintyi kehässä pitkän näyttelytauon jälkeen oikein reippaasti ja iloisesti kasvattajansa Niinan esittämänä, ja tulokseksi saatiin lopulta AVO ERI1 PN3. Hienoa, Niina & Jade!

imgp1592.jpg

Kiitokset taas Minnalle mukavasta matkaseurasta, toukokuussa jatkamme näitä kimppareissuja!


27.3.2010 Åsa 4 kk tänään!

  imgp1577.jpg imgp1572.jpg

Åsa kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. Ensi viikolla on edessä viimeinen rokotus, ja sen jälkeen pääsemme liikkumaan vapaammin.

Eilisiltana meillä kävi harvinaisia vieraita, kun Jaden Siiri-sisko (Rectus Bistro Princess) pistäytyi kyläilemässä. Vauhtia riitti kun tämä nelikko pisti tuulemaan! Kuvassa Siiri kaulapannassa.

imgp1563.jpg


21.3.2010

Milla ei ollut tänään Tampere kv:ssä esiintymistuulella, tulos NUO H.


19.3.2010 Rokotusreissulla taas

asa_seisoo1_17.3.10.jpgasa_sylissa_17.3.10.jpg

Åsa täytti tänään 16 viikkoa ja sai merkkipäivän kunniaksi toisen rokotuksensa. Vaaka näytti tällä kertaa 4,9 kg eli yli kilo oli kertynyt lisää 4 viikossa. Jaden ja Millan painot samassa iässä olivat 5,4 kg ja 4,7 kg; Jade oli tosin hieman ylituhdissa kunnossa tuossa vaiheessa. Kolmikon yhteiselo sujuu nykyään jo oikein hyvin, sillä Åsa on ajan kanssa oppinut tuntemaan Jaden ja Millan ja tietää, miten niiden seurassa kannattaa käyttäytyä.


17.3.2010 Jade 3 vuotta tänään!

Kuluneen vuoden aikana Jade läpäisi toukokuussa 2009 Ruotsissa mejä-alokasluokan ja nappasi heinäkuussa 2009 viimeisen Sertinsä Tuusulassa. Yhteensä Jade ehti hankkia 5 Sertiä ja 4 Vara-Sertiä. Aktiivista näyttelyuraa ja jälkikokeita oli tarkoitus jatkaa edelleen, mutta sitten kohtalo puuttui peliin. Viime kesän aikana Jade poti toistuvia silmätulehduksia, jotka saaduista monista lääkehoidoista huolimatta aiheuttivat Jaden silmiin pysyvämpiä vaurioita. Syyskuussa 2009 Jadella todettiin kyyneltuotannon vähäisyyteen liittyviä oireita, joita on nyt koko talven hoidettu keinokyynelillä. Haaveena olisi ehtiä hankkia tälle viittä-vaille-valiolle vielä Ruotsista hyväksytty mejä-Avo1-tulos, ennen kuin silmien tilanne alkaa vaatia pysyvää lääkitystä ja kilpailu-ura on ohi.

jade3vee.jpg

Jaden luonne on iän myötä vain parantunut, se on hyvin rauhallinen ja ystävällinen. Haukkuminen on ikävä kyllä pikkuhiljaa lisääntynyt, koska Jade vahtii lauman vanhimpana sekä sisällä että ulkona ympäristöstä kuuluvia ääniä. Jaden turkki on viimeinkin alkanut kunnolla kasvaa etenkin vatsan alta ja tummia peitinkarvojakin on ilmaantunut kylkiin. Kaunis pää ja ryhdikäs olemus ovat saaneet kehätuomarit kuvailemaan Jadea adjektiivilla ”elegantti”.

Kotiväki onnittelee Jade-mussukkaa!

jade3v.jpg

 


 

1.3.2010 Milla opiskelemassa

imgp1498.jpg

Osallistuimme tänään Millan kanssa uudelleen näyttelykurssille Hyvinkään Koirakylpylässä. Pöydälläolo, juoksutus ja seisotus sujuivat tänään melko mallikkaasti.

imgp1494.jpg


27.2.2010 Åsa 3 kk tänään!

imgp1486.jpg

Åsa täyttää tänään 3 kuukautta. Sopeutuminen uuteen laumaan on edistynyt hyvin, ja Åsa pitää jo hyvin puolensa isompien joukossa. Itse asiassa Åsa on niin paljon ketterämpi kuin Jade ja Milla, että ne ovat välillä helisemässä kun Åsa pyörittää niitä ympäriinsä ja pujahtaa sitten itse sohvan alle piiloon. Åsa ei vielä pääse hyppäämällä sohvalle, joka onkin muodostunut Jaden ja Millan pakopaikaksi kun ne kaipaavat hengähdystaukoa pikkuriiviön riehunnasta.

Ulkoilu omalla pihalla vaikeutui tänään, kun hartaasti odotetun nollakelin myötä puista alkoi putoilla valtavia lumimöykkyjä aivan yllättäen maahan. Koirille nuo möykyt ovat vaarallisia vaikka ne eivät onneksi jäisiä olekaan. Kunhan lumimöykkysade hellittää, koirat pääsevät taas pihalle loikkimaan.

imgp1489.jpg


21.2.2010 Black is beautiful!

Toissailtana käväisimme Åsan kanssa viemässä Millan kasvattajansa Ilsen luo Orimattilaan lauantain Erkkarireissua varten. Koolla olikin oikein mustikoiden kokous:

mustat_jonossap.jpg

(c) Heidi Ahjonpalo

Vasemmalta Åsa, Milla, Ässä ja Ossi eli Hound's Marmite, Maxi-Tax Lara Croft, Maxi-Tax Most Wanted ja Tomjantin Loud And Clear.


20.2.2010 Pääerikoisnäyttelyssä Tampereella

Milla osallistui tänään kasvattajansa Ilsen esittämänä eka kertaa nuorten luokkaan Tampereella mäyräkoirien pääerikoisnäyttelyssä. Tuomariksi oli vaihtunut tunnetusti tiukka kotimainen miestuomari, ja ERIt olivat todella kortilla hänen kehässään. Milla esiintyi ihan kelvollisesti ja sai ihan siedettävän arvostelunkin, mutta tulokseksi tuli silti NUO H.

Millan Kalle-isä oli upeasti ROP ja BIS-3, Kennel Maxi-Tax taas oli ROP- ja BIS4-kasvattaja. Onnittelut Kalle & Elina sekä Ilse!


19.2.2010 Vierailulla ellin luona

imgp1460.jpg

Åsa sai tänään Suomen rokotusohjelman mukaisen ekan rokotuksen. Ruotsissa Åsa oli kylläkin saanut jo 8-viikkoisena Parvo-piikin. Åsa painoi 3,8 kg, Jaden ja Millan painot vastaavassa iässä olivat 4,0 kg ja 3,7 kg.


14.2.2010 Ystävyys on tärkeintä

Ystävänpäivän kunniaksi kolmikkomme ahtautui yhdessä Åsan pieneen koiranpetiin. Åsa itse ei enää mahtunut mukaan vaan joutui makoilemaan viltillä lattialla.

imgp1452.jpg


7.2.2010 Sopeutumisviikon antia

Åsa on nyt asunut meillä viikon ja sen sopeutuminen uuteen kotiin ja laumaan on edennyt ihan sujuvasti.

imgp1433.jpg

 

 

 Åsa on hyvin rohkea, reipas ja utelias tyttönen, ja se on tottunut talon tavoille tosi nopeasti. Ulkoilukin Åsalta on sujunut kuin vanhalta tekijältä, vaikka ulkoilukokemusta sillä ei viime viikkojen kovien pakkasten vuoksi paljoa ennestään ollutkaan. Ruoka, uni ja leikki ovat maistuneet, ja tarpeiden teko sekä sanomalehdelle että ulos ovat sujuneet hyvin.

Jade hyväksyi Åsan lähes heti, ja se on kärsivällisesti kestänyt Åsan riehumiset ja korvissa roikkumiset. Jade on myös nukkunut Åsan kanssa samassa pedissä ihan alusta lähtien. Loistava hoitotäti!

Millan suhtautuminen Åsaan on ollut vähän varautuneempaa ehkä nuoren iänkin vuoksi. Milla uskoi vasta pikkuhiljaa, että Åsa ei ole kääpiöksi naamioitunut lauman uusi pomo vaan pieni pentu. Yhtäkkiä Milla älysi sen, ja siitä lähtien se on suhtautunut Åsaan myönteisemmin. Ajoittain Millan leikit Åsan kanssa ovat kyllä vieläkin hieman liian rajuja, joten silmälläpito on edelleen tarpeen.


4.2.2010 Virastokäynnillä

imgp1408.jpg

Åsa kävi tänään autoajelulla ja poikkesi samalla Mamin etätyöpaikalla tutustumassa virasto-olosuhteisiin. Lattiat ja kaapinaluset tulivat tarkkaan nuuskituiksi ja lisäksi Åsa sai myös uusia jäseniä ihailijakerhoonsa.

imgp1409.jpg


 2.2.2010 Nopsa 9 vuotta tänään!

nopsa3.jpg

Vanhempi kääpiökanimme Nopsa täyttää tänään 9 vuotta. Tämä äksy ikäneito on ollut koko ikänsä hämmästyttävän terve lukuunottamatta muutamaa dramaattisen näköistä vatsanväännekohtausta, joista se on kuitenkin aina toipunut omin voimin.

Onnea Nopsa!!


30.1.2010 Vi hälsar Åsa välkommen!

Tänään laumaamme liittyi pikkuinen pk-mäykkytyttö Åsa eli Hound's Marmite.

imgp1388.jpg

Åsan omistaa Jaden kasvattaja Taskisen Niina (kennel Rectus) ja Åsa asuu meillä sijoituksessa. Niina haki Åsan lentämällä Ruotsista viikko sitten ja nyt Åsa muutti sitten meille asumaan.

Jade ja Milla ottivat Åsan hyvin vastaan. Harjoittelemme yhteiseloa nyt ensin tehovalvonnassa, sillä olen viikon talvilomalla seuraamassa miten pikkuneiti alkaa meillä pärjätä. Alku vaikuttaa ihan lupaavalta.

Åsan nimi Marmite tulee tummanruskeasta hiivauutelevitteestä, jota englantilaiset ovat jo yli 100 vuotta syöneet paahtoleivän päällä. Karhuherra Paddington rakastaa tuota tököttiä, jonka maku on tiettävästi varsin erikoinen. Marmiten mainoslause kuuluukin: ”Love it or hate it!”  Täytyypä ostaa kokeeksi purkillinen, sitä saa Suomestakin. Mönjällä on omat fanisivutkin www.marmite.com

marmite.jpg

 

 

 

 


24.1.2010 Näyttelykurssilla Koirakylpylässä

Olimme tänään Millan kanssa 2 tunnin mittaisella näyttelykurssilla, jonka veti Minna Toivola Hyvinkään Koirakylpylässä.

imgp1375.jpg   imgp1382.jpg

Kurssi oli oikein monipuolinen ja Millakin oli tänään sopivalla treenituulella. Kehässä liikkuminen kiinnosti ja jarrutusta ei tänään juurikaan ollut. Menemme vielä uudelleen tuollaiselle kurssille tämän kevään aikana.

imgp1380.jpg

imgp1373.jpg

 

 

 

 

 


23.1.2010 Talven riemuja

imgp1361.jpg

Viime viikkojen kovien pakkasten aikana kävelylenkkimme ovat typistyneet lyhyiksi korttelikierroksiksi. Koirien tassut alkavat aika pian palella yli -15 asteen pakkasessa, ja ne alkavat nilkuttaa tai nostella tassujaan. Omalle pihalle lapioidulla juoksuradalla voi sentään onneksi loikkia ja tehdä juoksupyrähdyksiä monta kertaa päivässä.

imgp1363.jpg


15.1.2010 Terveysuutisia

Jade ja Milla olivat tänään Malmin Apexissa Sari Jalomäen tutkittavina.

Jaden molempien silmien kyynelnestearvot olivat tänään hieman normaalia alhaisemmat. Silmien tilanne on kuitenkin niin rauhallinen, että voimme jatkaa hoitoa edelleen pelkillä keinokyynelillä. Seuraava kontrolli 6 kk kuluttua.

Millalle tehtiin virallinen silmätutkimus, tulos ok.

imgp1345.jpg


1.1.2010 Uusi vuosi, uudet kujeet

imgp1338.jpg

Aattoillan tykistökeskitys oli uusien rajoitusten ansiosta hieman laimeampaa kuin aikaisempina vuosina. Lähinaapurit ampuivat kuitenkin rahojaan taivaalle koko sallitun 8 tunnin ajan, joten aattoiltamme kului koirat kainalossa sohvalla telkkaa katsellen. Ulkona kumpikaan ei halunnut käydä. Tänä aamuna oli ihmeen ihana astua pihalle, kun kaikkialla vallitsi syvä hiljaisuus. Rakettiroskien keräystä lumen seasta on silti tiedossa vielä pitkään.

Alkanut vuosi meillä on aikomus viettää vähintään yhtä aktiivisesti kuin kaksi edellistäkin: näyttelyitä, jäljestystä, tokoilua jne. Jos silmien kunto sallii, Jadelle lähdetään yrittämään puuttuvaa avoluokan ykköstä Ruotsin liikkuvista jälkikokeista. Milla tarvitsee vielä ensin hieman lisäharjoitusta, mutta sen jälkeen on senkin vuoro osallistua mejä-kokeisiin joko Suomessa tai Ruotsissa. Millalle on lisäksi tavoitteena pyydystää tänä vuonna kaksi puuttuvaa Sertiä. Millan turkki on nyt juoksun loputtua ja sulkasadon mentyä ohi taas alkanut tuuheutua, joten keväällä tai kesällä kehämenestyksestä saattaisi olla toivoa. Millan kehäesiintyminen vaatii Messarin PMV-näyttelyssä nähdyn täydellisen stopin jäljiltä muutenkin jälleen mätsäritreeniä; Millahan suostuu liikkumaan kehässä vain jos se itse haluaa. Klassinen mäyräkoira?

Toivotamme kaikille tutuille ja ystäville oikein antoisaa alkanutta vuotta, tavataan taas koiratapahtumissa ja näyttelykehien laitamilla!


24.12.2009 Joulu on taas

Tonttu muisti jälleen koiria omilla joulupaketeilla. Jade on selvästi lahjakkaampi ja nopeampi pakettien auki repimisessä, kun taas Milla availi lahjaansa paljon rauhallisemmin.

imgp1330.jpg imgp1331.jpg

Paketeista löytyneitä puruluukransseja lutkutettiin sulassa sovussa sohvalla, jonka pinta näyttää todella kärsineeltä.

imgp1336.jpg

 


13.12.2009 PM-voittajanäyttelyssä Messarissa

 

20091213milla.jpg

Näyttelyyn oli ilmoitettu 50 pk-mäykkyä, tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen. Tuomari ei ollutkaan niin tiukka kuin etukäteen arveltiin, mutta edellispäivästä selvästi poikkeavaan järjestykseen hän lähes samat koirat laittoi. Milla esiintyi omalla vuorollaan vielä melko ok, juoksutuskierroksen lopussa se kylläkin löi jarrut pohjaan juuri ennen kuin asetuimme tuomaripöydän eteen lattialle seisomaan. Niinpä Milla sai ERIn, joka oli erittäin iloinen yllätys. Kilpailuluokassa esiintyminen ei sitten enää sujunutkaan ollenkaan, sillä Milla alkoi melkein heti maata matolla eikä halunnut liikkua eteen eikä taakse. Millalla on nyt selvästi joku ehkä murrosikään liittyvä mörkökausi menossa, jo lauantain näyttelyssä kehäpelosta oli merkkejä havaittavissa. Tiedossa on siis jälleen viime talven ja kevään tyylistä mätsäriharjoittelua. Viimeksi se auttoi, toivotaan että se auttaa nytkin.


12.12.2009 Voittajanäyttelyssä Messarissa

Näyttelyyn oli ilmoitettu yli 60 pk-mäykkyä, joita tuomaroi liettualainen naistuomari. Millan kehäesiintyminen ei mennyt ihan nappiin, sillä se yritti juoksutettaessa välillä jarruttaa saadakseen napatuksi kehämatolle pudonneita nameja. Tuomari näytti muutenkin suosivan lyhyempirunkoisia koiria, joten Millan tulokseksi jäi JUN EH. Junnuluokissa noin puolet koirista sai EH:n ja loput ERIn. Millan arvosteluteksti on kuitenkin ihan hyvä. Huomenna PMV-näyttelyssä arvostelu tiukkenee vielä lisää, kun kehässä on kotimainen tarkaksi tunnettu naistuomari.


28.11.2009

Millan kanssa Turku kv:ssa. Kehäesiintyminen sujui kohtalaisesti, tulos JUN ERI2. Junnuluokassa oli 6 narttua, joten tulos oli oikeastaan aika hyvä. Tänään punainen oli pop ehkä lähestyvän joulun takia; yksikään musta tai laikullinen ei päätynyt palkintosijoille normipitkisten PU- ja PN-kehissä.


21.11.2009 Hiljaiseloa

Milla on viime viikot osallistunut Hyvinkäällä arkitottelevaisuuskurssille. Edistyminen on ollut huimaa, sillä toissapäivänä Millaa pystyi kurssilla jo taluttamaan pelkällä villalangalla ja se myös tuli vapaana juostessaan monta kertaa kutsusta luokse. Milla on kyllä luonteeltaan niin kontaktihakuinen, että se haluaakin totella ja nauttii ilmiselvästi saadessaan olla Mamin kanssa kahdestaan opiskelemassa. Arkitoko-kurssilla noudatetaan Tuire Kaimionkin soveltamia oppeja eli koiraa palkitaan oikeasta käytöksestä mutta ei rangaista jos se tekee väärin.

Jade viettää talvihorrosta ja kasvattelee turkkia. Märät ilmat inhottavat sitä, usein the Hieno Neiti vain vilkaisee ovelta ulos ja kipittää äkkiä takaisin olkkariin vällyn alle. Silmät ovat edelleen kunnossa, keinokyynelillä mennään.


26.10.2009 Jaden silmien tilanne

Sekä tänään että viikko sitten 19.10.2009 olimme jälleen Malmin Apexissa Sari Jalomäen vastaanotolla Jaden silmiä tutkituttamassa. Jaden kyynelnestearvot ovat nyt olleet normaalit kolmella viimeisimmällä mittauskerralla.

Silmien vointia seurataan tästä eteenpäin kotona, hoitona tarvittaessa keinokyyneleet. Tilanne vaikuttaa tällä hetkellä erittäin hyvältä. :)

20090704_002.jpg


8.10.2009 Jaden terveysuutisia

Sari Jalomäki tutki Jaden silmät uudelleen ma 5.10.2009. Tällä kerralla molempien silmien kyynelmittausarvot olivat normaalit. Tutkimuksia jatketaan loppukuusta.

Jade kävi 2.9.2009 YESissä selkäkuvauksessa, ja tänään posti toi vihdoin Anu Lappalaisen lausunnon: K3. Kaikki kolme kalkkeutumaa sijaitsevat rintarangan alueella.

20090721_005.jpg


4.10.2009 Pääerikoisnäyttelyssä Kuopiossa

Millan kanssa aloitimme näyttelyreissun jo lauantai-iltana ajamalla Ilsen ja 6 koiran yhdistelmällä yöksi Juvan Camping-alueen mökkiin. Sunnuntaiaamuna ajelimme Juvalta Kuopioon Sorsasalon raviradan katsomorakennukseen, jonne oli saapunut lähes 250 mäyräkoiraa Mäyräkoiraliiton pääerikoisnäyttelyyn.

Milla esiintyi kehässä reippaasti ja sai tulokseksi JUN ERI2. Paras narttu-kehässä neljän parhaan joukosta ei löytynyt Varasertin saajaa, joten tuomari päätti antaa Varasertin Millalle. Näin Milla sijoittui 26 nartun joukosta viidenneksi, hyvä Milla!

Muun Maxi-Tax-joukkueen tulokset: Millan isä-Kalle eli Maxi-Tax Excalibur VAL ERI3, Ässä eli Maxi-Tax Most Wanted JUN EH ja Siiri eli Maxi-Tax Hestia VAL ERI4. Kennel Maxi-Tax oli ROP- ja BIS-3 -kasvattaja, onnittelut Ilselle (ja kiitokset mukavasta matkaseurasta)!


27.9.2009

Vietimme reippaan aamupäivän lämpimässä syyssäässä Sipoossa metsälenkin ja jäljestyksen merkeissä. Jäljen kävivät haistelemassa Jeri, Jade ja Milla. Jeri ja Milla suoriutuivat tehtävästä ihan kelvollisesti, Jadella oli sen sijaan tänään haahuilupäivä eikä jälki jaksanut oikein kiinnostaa. Kiitoksia mukavasta seurasta, Heli, Joni ja Niina!

20090927_sipoo.jpg

Kuvassa vasemmalta Jekku (Rectus Estrella Galicia), Funny (Hiucan Ihana), Milla (Maxi-Tax Lara Croft), Jade (Rectus Bistro Queen), Jeri (Rectus Bistro King) ja Ropo (Tomjantin Jet Black Jack).


22.9.2009

Eilisiltana Jade oli Sari Jalomäen tutkittavana Malmin Apexissa keväästä lähtien jatkuneiden toistuvien silmätulehdusten takia. Jaden silmissä todettiin kyynelnesteen tuoton vähyyteen liittyviä oireita. Tutkimukset jatkuvat lokakuussa.
 


12.9.2009

 

img_2992.jpg

(kuva: Niina Taskinen)

Porvoo kr:ssä Millan ja Jaden kanssa; Jade oli matkassa mukana vain turistina. Kyydissämme matkustivat myös Jaden Jeri-veli Heli-emäntänsä kera ja saman perheen kääpiömäykky Ropo. Myös naapurin Sanna oli mukana bokseja raahaamassa, kiitokset siitä!

Ensin kehässä kävivät Heli ja Ropo (Tomjantin Jet Black Jack). Heli esitti elämänsä ensimmäisen kerran koiran näyttelykehässä ja millä uskomattomalla tuloksella: AVO ERI1 PU2 VASERT!! Jaden veli Jeri (Rectus Bistro King) sai myös hienosti tulokseksi AVO ERI3. Onnittelut Heli, Ropo ja Jeri!

Millan kehäesiintymisessä oli tänään paljonkin hiomisen varaa, sillä juoksutukset sujuivat nokka maassa ja seisotus onnistui vain muutaman sekunnin pätkissä. Arvostelu on kaikesta huolimatta aika hyvä, vaikka Millan tyyppikään ei tainnut ihan miellyttää puolalaistuomaria. Tulokseksi jäi siis JUN EH3. Millan velipuoli Ruttu (Gunnar) kuittasi hienosti ekan Sertinsä ja Siiri (Maxi-Tax Hestia) puolestaan sijoittui Paras Narttu-kehässä kolmanneksi. Onnittelut Ruttu ja Siiri!

Keli oli vastoin sääennustuksia aurinkoinen ja lämmin; ihan kiva päätös meidän tämän vuoden ulkonäyttelyturneellemme!


5.9.2009

20090905_001.jpg

Hakunilassa kr-näyttelyssä Millan kanssa. Milla liikkui ja esiintyi oikein energisesti junnukehässä. Pn-kehässä sen sijaan yhdessä kohdassa kehän nurmikossa oli joku niin merkillinen haju, että Milla teki juoksutettaessa kaikkensa välttääkseen tuo kohdan ohittamisen. Ihan loppuvaiheessa Milla jopa kiemurteli itsensä hetkeksi irti näyttelyhihnasta kun jouduimme seisomaan lähelle hajukohtaa ja haju kammotti sitä selvästi kovin. No, sijoitukseen tuo tuskin enää niin lopussa vaikutti, tulos JUN ERI2 PN4.


29.8.2009

Millan kanssa Tervakoski kv:ssa. Pitkästä aikaa oli loistava näyttelykeli, pilvistä, hieman tuulta, ei sadetta, melko lämmintä. Milla esiintyi kehässä oikein reippaasti ja belgialaistuomari antoi ylistävän arvostelun vaaleanpunaisen nauhan kera. Kilpailuluokassa ei sijoituttu kärkeen, joten tulokseksi tuli JUN ERI3.

Paikalla oli muitakin Ilsen kasvatteja ja omia koiria, joista parhaiten pärjäsi odotetusti Siiri eli Maxi-Tax Hestia (VAL ERI1 PN3 CACIB). Millan velipuoli Ruttu (eli Gunnar) sai tulokseksi NUO ERI1.


8.8.2009

Turku kr:ssa Jaden kanssa. Kyydissämme matkusti taas juniorhandler-Jenna, joka esitti ensin aamupäivällä tanskandoggikehässä menestyksekkäästi kaksi doggia ja siirtyi sitten mäykkykehään. Jaden esittäminen sujui ankarasta helteestä huolimatta jälleen oikein hienosti, tulos AVO ERI1 PN2. Paljon kiitoksia taas Jenna!

20090808_002.jpg

Jade siirtyy seuraavaksi hyvin ansaitulle näyttelytauolle. Kaikki sertit on nyt kerätty ja syksyn ohjelmassa on mm. selkäkuvaus syyskuussa ja jäljestysreissu Ruotsiin lokakuussa.


2.8.2009

Pori kv:ssä Jaden kanssa. Hyvinkääläinen 16-vuotias juniorhandleri Jenna Jalonen esitti Jaden oikein mallikkaasti. Tuomari näytti suosivan kookkaampia, tuhdimpia ja runsasturkkisempia koiria, joten Jaden tulokseksi tuli Avo Eh4. Tuomari piti Jadea jopa niin pienikokoisena, että mittasi Jaden rinnanympäryksen ensimmäistä kertaa meidän näyttelyhistoriassamme.

Kiitos Jenna tyylikkäästä handlauksesta!

20090802_013.jpg


26.7.2009

Millan kanssa Eukanuba-showssa Tuomarinkylässä. Milla esiintyi ihan sutjakkaasti lämpimästä kelistä huolimatta, tulos JUN ERI2 PN4. Valittaen on todettava, että jo tällä kertakäynnillä tämä kotimainen tuomari siirtyi meidän Never Again -listalle; niin erikoinen oli hänen ratkaisunsa valita täysin esiintymistaidoton koira ROP:ksi!


22.7.2009

Vietimme vauhdikkaan iltapäivän, kun Jaden veli Jeri (Rectus Bistro King) ja saman perheen toinen koira, kääpiömäykky Ropo (Tomjantin Jet Black Jack) saapuivat riehumaan meidän pihalle. Jeristä on kasvanut valtavan näyttävä uros.

20090722_009.jpg


18.7.2009

Millan kanssa Lammin ryhmiksessä. Milla oli ainoa narttu ja tuomari tykkäsi selvästi, mutta löysien etutassujen vuoksi tulokseksi tuli JUN EH1. Tuomari oli kuitenkin niin vaikuttunut Millan auringossa kimaltelevasta turkista, että saneli arvosteluun kahteen kertaan "erinomainen karva". Myös handlerille tuli arvostelussa positiivista palautetta ensimmäistä kertaa, aiemmin on aina toivottu "lisää näyttelykokemusta" mutta nyt "esitetään erinomaisesti" :)


17.7.2009 

Jaden kanssa 5 päivän mittaisella yhdistetyllä sukulais-, näyttely- ja jälkikoereissulla Keski-Suomessa ja Pohjois-Ruotsissa. Milla oli reissun ajan kasvattajansa Ilsen hoivissa Orimattilassa.

Näyttelystä Laukaassa 12.7.2009 Jadelle AVO EH2. Liikkuvissa jälkikokeissa Ruotsissa Jade ei halunnut jäljestää kumpanakaan päivänä. Sen sijaan Kalixin camping-alueen rannalla lekottelu oli rentouttavaa...

20090713_008.jpg


5.7.2009

Millan kanssa Hyvinkään kr-näyttelyssä, tulos JUN EH1. Saatiin ihan mukava arvostelu ja tuloskin oli ihan siedettävä, sillä jaossa oli erityisesti pitkäkarvaisille useita sinisiä nauhoja.


4.7.2009 Jadelle viimeinen Serti Tuusulassa!

Tänään Tuusula kr:ssä Jade sai viimeisen eli viidennen Sertinsä. Jaden esitti kehässä pitkästä aikaa kasvattajansa Niina, jolle jättikiitokset upeasta handlauksesta!

20090704_003.jpg

 

 

 

 

 


3.7.2009  Milla 1 vuotta tänään!

20090702_012.jpg

 

 

 

 

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Mustikka, Miltsi, Timanttiturkki, Camilla Jurvanen...

Tämä utelias, energinen ja iloinen kaunotar on virkistänyt kotielämäämme viime syksystä lähtien. Jaden kanssa Milla muodostaa idearikkaan parivaljakon, jolta eivät yllättävät päähänpistot lopu koskaan kesken.

Millan näyttelyura on jo käynnistynyt erittäin lupaavasti ja aika näyttää, onko Millalla edessään myös loistokas jäljestyskoiran ura isä-Kallen malliin.

Kotiväki onnittelee pikku-mussukkaa!


28.6.2009

Jaden kanssa Hämeenlinna kr:ssa. Tiukka norjalaistuomari kaipasi Jadelle lisää hapsuja ja pidempiä etuaskeleita, tulos AVO EH1. Näyttelykenttä oli kuin pätsi, huh hellettä!


13.6.2009 Millan hieno päivä Kemiössä!

Olimme Millan ja Jaden kanssa kimppakyydillä Kaisan ja suomenlapinkoira-Sintin kanssa Kemiön ryhmiksessä. Jade oli mukana vain turistina.

Ensin kehässä kävi Sintti eli Heikunkeikun Pikku-Sintti, joka oli suomenlapinkoiranartuista paras arvosanalla JUN H. Tiukka tuomari antoi vain yhdelle urokselle ERIn.

Heti Sintin jälkeen oli mäykkykehässä vuorossa Milla, joka yllätti täydellisesti liikkumalla ja seisomalla kehässä kuin vanha tekijä! Niinpä Milla kuittasi ensimmäisen Sertinsä ja vielä lisäksi ROP-ruusukkeen! Hyvä Milla!!!

20090613_006.jpg

29.5.2009

20090529_003.jpg

Milla kävi Nummisissa haistelemassa keinoluolastoa ja tutustumassa kettuun. Kettu kiinnosti ehkä hieman eikä pelottanutkaan kovin hirveästi. Haukkua ei kuulunut lainkaan, vaikka Milla yleensä haukkuu lähes kaikelle. Menemme syksyllä uudestaan tutkimaan tilannetta.


19.5.2009 Jadelle jälkitulos Ruotsista!

 20090519_jade.jpg

Jade läpäisi tänään hyväksytysti alokasluokan Ruotsissa liikkuvassa jälkikokeessa. Eilen oli ensimmäinen yritys, jonka Jade reputti, mutta tänään sitten onnisti. Kokeissa Jadea ohjasi kasvattajansa Niina, jolle suurkiitokset hienosta tuloksesta!

Jade on ollut viime päivät reissussa Ruotsissa isomman porukan mukana. Tiimissä on yhteensä 7 mäykkyä 4 eri kennelistä. Jade on joukon ainoa normipitkis, kaikki muut koirat ovat pitkäkarvaisia kääpiö- ja kaniinimäykkyjä. Joukkue kotiutuu huomenna.


16.5.2009

Millan kanssa muun Maxi-Tax -joukkueen mukana Pöytyän ryhmiksessä. Milla sai erittäin hyvän arvostelun, mutta koska kehässä liikkuminen ei tänään kiinnostanut, tuloksena oli JUN EH3.

Muu Maxi-Tax -tiimi menestyi loistavasti: isä-Kalle eli Maxi-Tax Excalibur oli ROP, RYP-1 ja BIS-3, Julia Roberts oli VSP ja sai Sertin sekä Hermione oli PN2 ja sai Varasertin. Millan velipoika Lasse eli Maxi-Tax Legolas sai tulokseksi JUN ERI4. Kasvattajaluokassa Kennel Maxi-Tax oli ROP- ja BIS-3 -kasvattaja. Onnittelut Ilselle ja muillekin tiimin jäsenille. Oli hieno päivä!


3.5.2009

Jaden kanssa Turengin ryhmiksessä hakemassa koko näyttelyuran kolmas H. Kaikki nekin ominaisuudet, joista Jade on aikaisemmin saanut kehuja (mm. kuonon muoto, kaulan pituus ja liikkuminen), olivat muuttuneet huonoiksi. Heikosti kelpasivat tuomari Tapio Eerolalle muutkaan koirat, yksikään narttu ei saanut ERIä.


26.4.2009

Jadelle Lahti kv:stä AVO EH1. Tulos on aika hyvä, koska tuomari Hans Lehtinen antoi 22 koirasta vain muutamalle ERIn.


19.4.2009

Jämsässä ryhmänäyttelyssä Jaden ja suomenlapinkoirien Nita ja Sintti kera. Kolmikon tulokset:

  • Sintti eli Heikunkeikun Pikku-Sintti JUN H
  • Nita eli Lecibsin Ketterä NUO ERI1 PN2 VASERT
  • Jade eli Rectus Bistro Queen AVO ERI3 PN4

Onnittelut koirille ja kiitokset Kaisalle mukavasta matkaseurasta!


11.4.2009

Jade esiintyi yli puolen vuoden tauon jälkeen näyttelykehässä Lappeenranta kv:ssa, tulos AVO EH. Milla debytoi junnuluokassa hienolla JUN ERI4-tuloksella. Molemmat tyttöset saivat hyvät arvostelut.


29.3.2009

Pentumätsärissä Hyvinkään Koirakylpylässä naapurin Sissi-kultsun kanssa. Sissi kilpaili 5-7 kk pentuluokassa ja Milla 7-9 kk pentuluokassa. Molemmat tyttöset saivat siniset nauhat ja Milla sijoittui sinisten isojen pentujen loppukehässä kolmanneksi!

20090329sissijamilla.jpg

17.3.2009

Jade täyttää tänään 2 vuotta!  Onnittelut kotiväeltä!

Itsepäisestä ja kurittomasta vekarasta on kasvanut hieno tyttö, jonka siro eleganssi ja reipas esiintyminen ovat tehonneet hyvin myös näyttelytuomareihin.

Kotioloissa Jade on rakastettava ja ystävällinen mussukka, josta löytyy kuitenkin tarvittaessa luonnetta.

Erityiskiitokset Jaden kasvattajalle Niinalle kaikesta avusta ja tuesta, kysyttävää meillä on totisesti riittänyt ensimmäisen koiramme kasvattamisessa.

Nyt alkaa sitten Grande Finale eli Käyttötuloksen ja Viimeisen Sertin pyydystys!

jadenoin2v.jpg

  Kuva: Jenny Hiukka


14.3.2009
milla_rop_tampere.jpg

Milla yllätti iloisesti esiintymällä Tampere kv:n pentukehässä ihan kelvollisesti! Kotiintuomisina oli hieno arvostelu ja Kp- ja ROP-ruusukkeet. Velipoika Maxi-Tax Legolas eli Lasse sai myös Kp:n ja oli VSP-pentu. Hyvä Milla ja Lasse!

tampere_milla_lasse.jpg

 Kuva: Laura Annila


9.2.2009

Jade kävi Keski-Uudenmaan Mäyräkoirien järjestämässä joukko- silmätutkimuksessa, tulos Ok. Samalla otettiin Rabies-vasta-aineverikoe tulevia Ruotsin reissuja varten.

jade_22_kk.jpg

 Kuva: Jenny Hiukka


 8.2.2009

Milla sai toisessa pentunäyttelyssään Kaapelilla taas KP:n ja VSP-ruusukkeen. Liikkuminen kehässä takkuili mutta harjoitukset jatkuvat.

milla_kaapelilla.jpg


2.2.2009
 nopsa4.jpg

Seniorikanimme Nopsa täytti tänään 8 vuotta!

Tämän pirteän sisupussin pitkän iän salaisuus ei ole valoisa elämänasenne, sillä kertyneet vuodet eivät ole ikäneitomme särmiä ainakaan hioneet.

Nopsa, Onnea Todelliselle Persoonalle, älä koskaan ikinä muutu!


3.1.2009

 banana.gif

Milla täytti 6 kk, onnittelut kotiväeltä!

a_yumdumdoodledum.gif

Tyttöset juhlivat merkkipäivää Cesar-purkkien voimalla. Milla halusi poseerata mieluiten puruluun kera:

20090103_003.jpg 20090103_006.jpg


1.1.2009

celebrating-year-2009.jpg

Vuosi vaihtui kamalassa paukkeessa ja rytinässä. Aattoiltana koirat eivät enää halunneet mennä pihalle ollenkaan, joten tuijotimme illan telkkaa ja odotimme ajan kulumista.

Uusi vuosi tuo koirille tullessaan kaikenlaisia mukavia tapahtumia. On tiedossa tokoilua, jäljestystä ja näyttelyreissuja, mahdollisesti myös luolaharjoituksia.


27.12.2008

Milla sai naapurin Sissi-kultsusta (3½ kk) sopivan kokoista ja ikäistä leikkiseuraa:

20081227_007.jpg


24.12.2008

Tonttu kävi tuomassa paketit myös koirille. Kumpikin sai oman puruluukranssin ja yhteinen lahja oli Nina Ottossonin Dog Brick-älypeli, jonka pelaamiseen ei aattoillan huumassa vielä pystytty keskittymään. Raportoimme myöhemmin, miten pelin pelaaminen sujui.

20081224_003.jpg20081224_kranssit.jpg


7.12.2008

Millan näyttelyura alkoi 5 kk 4 pv iässä Kaapelin pentunäyttelyssä hienosti: KP, VSP-pentu ja vielä VSP-RYP1!!

 07122008015.jpg07122008025.jpg

  20081207_001.jpg

Lisää kuvia näyttelystä tulossa myöhemmin.

Tuula Savolaisen ylistävä arvostelu löytyy Näyttelytulokset-välilehdeltä.  

Milla väsähti täysin rankasta näyttelyreissusta ja kellahti nojatuoliin huilaamaan.

20081207_003.jpg

Jade puolestaan sai viettää kotona rentouttavan päivän ilman korvissa roikkuvaa herhiläistä.

20081207_009.jpg


3.12.2008

Milla täytti 5 kk ja tyttöset juhlivat tapausta nysväämällä tavanomaiseen tapaansa.

20081203_milla_5kk.jpg

  20081203_003.jpg 20081203_004.jpg15.11.2008

Milla debytoi pentukehässä Porvoon mätsärissä lähes 50 muun pennun seassa. Sijoitus: sinisten pentujen neljäs!
 
20081115_009.jpg20081115_004.jpg


3.11.2008

Milla täytti 4 kk ja juhlan kunniaksi molemmat tytöt asettuivat hieman vastahakoisesti kuvattaviksi.

20081103_002.jpg20081103_005.jpg

 


24.10.2008

Milla sai loput rokotukset, painoa 4,75 kg.

20081025_001.jpg

 


12.10.2008

 

Milla kävi eka kerran lähtönsä jälkeen vierailulla syntymäkodissaan Orimattilassa. Wizi-emo ja Ilse tulivat moikatuiksi, ja pihalla oli kiva riehua Lucky Luke -veljen kanssa. Edellispäivänä pyydystetyn supin nahkaan tutustuminen oli kuitenkin ehdottomasti reissun kiinnostavin elämys!

Kuvassa Milla, Lucky Luke ja "hoitotäti" Etna:

20081012_006.jpg


3.10.2008
Milla täytti 3 kk, rapsutuksia!   a_partyguy.gif

20081003_009.jpg

 


 

26.9.2008

Milla sai ensimmäisen rokotuksen, painoa 3,7 kg.

20080921_milla11vk.jpg20.9.2008

Jadelle Hyvinkään ryhmänäyttelystä NUO EH1. Paikalla olivat Bistro-pentueesta myös King eli Jeri, Princess eli Siiri ja Star eli Jiro. Koko nelikko sai laatuarvosteluksi EH:n.

Näyttelyn jälkeen siirryimme kirmailemaan meidän pihalle. Olipa tosi kiva leikkiä taas yhdessä pitkästä aikaa!

20080920_028.jpg


7.9.2008

Jadelle Helsingin Mastery-näyttelystä JUN EH1. Ympyrä sulkeutui, sillä sekä eka että vika kerta junnuluokassa tuottivat laatuarvosanan EH, vaikka väliin mahtuu monenlaisia arvosteluja (mm. 4 x SERT, 4 x VASERT ja jopa 2 x H!!).


3.9.2008

Milla täytti 2 kk, onnea pikku-mussukalle!


1.9.2008

Uudet sivut luotu, muokkaus alkoi.

 


12.6.2010 Mäykkytapahtumassa Vantaalla17.7.2010 Näyttelyretki Mäntsälään